Konfliktas stotelėje seną žmogų atginė į teisiamųjų suolą

Garbaus amžiaus klaipėdietis skundžiasi iš aukos policininkų dėka tapęs kaltinamuoju. Tačiau pareigūnai nesijaučia kalti – esą jie tiesiog atlikę savo pareigas bei perdavę surinktą medžiagą teismui.

71 metų Dmitrijus Anusevičius „Vakarų ekspresui” pasakojo, kad gegužės pabaigoje Kauno gatvėje esančioje autobusų stotelėje jam nutikusi netikėta istorija.

Vyriškis sako tąkart planavęs vykti aplankyti draugo, tad į stotelę atėjo į kišenes susigrūdęs keletą butelių alaus bei valgydamas šokoladą. Tiesa, vieną butelį alaus ateidamas jis spėjo išgerti.

Pareigūnai nepatikėjo

Ant suoliuko stotelėje sėdėjo nevalyvas vaikinas, greta pasistatęs nugertą butelį degtinės ir pasidėjęs batoną, bei mergina. Nepažįstamasis grubiai paklausė senuko, ką šis kramto, o išgirdęs, kad šokoladą, liepė pasidalinti.

D. Anusevičius sako pavaišinęs šokoladu ne tik vaikiną, pasiūlęs ir merginai.

„Tada vaikinas paklausė, kas pūpso mano išpampusiose kišenėse, o aš atkirtau, kad jis man ne tardytojas… Nepažįstamasis nieko nelaukęs šoko prie manęs su rankoje ištiestu peiliu ir sušuko: „Padursiu!”.

Kadangi jis buvo neblaivus, sugebėjau peilį jo rankose sulaikyti. Tada jis man tvojo kita ranka, bet pasistumdžius peilį iš jo pavyko atimti”, – sakė klaipėdietis.

Vaikino draugė ėmė šauktis pagalbos ir paskambino į policiją. Atvykusiems pareigūnams mergina paporinusi, kad D. Anusevičius norėjo ją sumušti, išvadino necenzūriniais žodžiais.

Tuo metu D. Anusevičius rankose laikė iš nepažįstamojo atimtą peilį ir bandė nupasakoti įvykių eigą, tačiau policininkai, anot jo, nepatikėję – liepę šeimininkui grąžinti peilį ir išsivežę į uostamiesčio 1-ąjį policijos komisariatą.

Mergina savo versiją išguldžiusi pareiškime, o senukui buvo nustatytas 0,68 promilės girtumas.

„Policininkai manęs klausė, ar mušiau merginą, o aš jiems aiškinau, kad tik šokolado jai pasiūliau. Manimi niekas nepatikėjo. Kitą dieną nuėjau pas komisariato viršininką. Jis mane išklausė ir pasakė, kad baudžiamoji byla tikrai nebus pradėta”, – aiškino pašnekovas.

Policija juokiasi

Praėjo kelios savaitės. Klaipėdietis tuo metu slaugė kaime gyvenančią dukrą ir net neįtarė, kad juo domisi policija. Kaimynės jis buvo paprašęs iš pašto dėžutės išimti ir išmesti čia nuolat brukamus reklaminius skelbimus.

Vėliau paaiškėjo, kad taip šiukšliadėžėje galėjo atsidurti ir D. Anusevičiui atsiųstas šaukimas į teismą. Dar gegužės 28-ąją surinkti duomenys buvo perduoti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Tai tapo aišku po to, kai neseniai į Kauno gatvėje gyvenančio D. Anusevičiaus buto duris pasibeldė policininkai ir, čia apsistojusio draugo paklausinėję, kur šeimininkas, liepė perduoti, kad jis laukiamas teisme.

Uostamiesčio 1-ojo PK atstovams istorija apie tai, jog senukas iš aukos tapo kaltinamuoju, pasirodė juokinga.

Dėl D. Anusevičiaus veiksmų policijoje išties buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – dėl nedidelio chuliganizmo. Esą jis autobusų stotelėje keleivius išvadinęs necenzūriniais žodžiais.

„Vyriškis savo tiesą galės išdėstyti teisėjai. Jei ir jos sprendimas netenkintų, galės jį apskųsti aukštesnei instancijai”, – mano policininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.