Keičiasi vaistų receptų rašymo tvarka

Artimiausiu metu įsigalios pacientams patogesnė receptų rašymo ir vaistų bei medicinos pagalbos priemonių išdavimo tvarka.

Dabar sergantiesiems lėtinėmis ligomis, kuriems vaistai ir medicinos pagalbos priemonės išrašomi trijų mėnesių laikotarpiui, gydytojas, ligoniui pageidaujant, galės išrašyti ne vieną receptą, o tris atskirus paciento vartojamų vieno pavadinimo vaistų (taip pat medicinos pagalbos priemonių) receptus.

Išrašydamas vaistų ar medicinos pagalbos priemonių trijų mėnesių gydymo laikotarpiui receptus, gydytojas turės kiekviename recepte išrašyti vienam mėnesiui reikalingą vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kiekį. Ši tvarka leis pacientams medikamentus ar medicinos pagalbos priemones įsigyti ne vienu kartu, kaip buvo iki šiol, o kas mėnesį.

Tai palengvins tų žmonių, kuriems būdavo finansiškai sunku vienu kartu sumokėti trims mėnesiams reikalingų vaistų priemoką, padėtį. Kita vertus, prie gydytojų kabinetų nebelauks pacientai, atvykę tik dėl vaistų išrašymo.

Primename, kad pirmą kartą ligoniui, kuriam nustatyta lėtinė liga, išrašoma vaistų iki vieno mėnesio gydymo kursui (vaistai gali būti išrašomi ir kelioms dienoms). Tik įsitikinus, kad vaistai veiksmingi, galima skirti gydymo kursą, trunkantį iki 3 mėnesių, išskyrus narkotinius ir psichotropinius vaistus.

Sergantiesiems ne lėtinėmis ligomis kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių vienu kartu gydytojas gali išrašyti vienam mėnesiui, jei liga ūmi – 7 dienų gydymo kursui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

1 atsiliepimas į "Keičiasi vaistų receptų rašymo tvarka"

  1. 2 Rp ILGIAU

    Kita vertus, prie gydytojų kabinetų nebelauks pacientai, atvykę tik dėl vaistų išrašymo.
    NESUPRATAU KODEL NELAUKS JEI ANKSCIAU ISRASYDAVO RECEPTA 3 MENESIAMS, O DABAR RASYS 3 RECEPTUS 3 MENESIAIM. TAI KAIP TIK LIGONIO APZIUROS LAIKAS PAILGES PER 2 RECEPTU RASYMO LAIKA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.