E.Bagdonas: nepretenduoju į diplomato tarnybą JAV

Ambasadorius ypatingiesiems pavedimams Edminas Bagdonas antradienį paskelbė, kad nesiruošia vykti dirbti ambasadoriumi JAV.

Vakar skelbta, kad Seimo užsienio reikalų komitetas trečiadienį ketina svarstyti penkių siūlomų skirti Lietuvos ambasadorių kandidatūras, tarp jų – dviejų pasitraukiančių ministrų ir buvusio prezidento patarėjo.

Nors prezidentas V.Adamkus pareiškė, kad neabejoja savo buvusio patarėjo tinkamumu diplomatinei tarnybai, E.Bagdonas išplatino pareiškimą, kuriame neigia gandus apie savo kandidatūrą į ambasadoriaus JAV postą:

„Atsižvelgdamas į viešas diskusijas apie tariamą mano vykimą dirbti ambasadoriumi JAV, norėčiau informuoti, kad šiuo metu nepretenduoju vykti ambasadoriumi į Lietuvos Respublikos diplomatines atstovybes užsienyje”, – pranešime skelbia E.Bagdonas.

Dėl Turniškių skandalo iš prezidento patarėjo pareigų pasitraukęs E.Bagdonas šiuo metu dirba URM Rytų Europos ir Vidurinės Azijos departamente ambasadoriumi ypatingiesiems pavedimams.

Antradienį savo išvadas turėtų paskelbti parlamentinė Turniškių skandalo aplinkybes tirianti komisija, kuri, be kita ko, aiškinosi, kokiomis aplinkybėmis kai kurie valstybės pareigūnai, tarp jų – ir E.Bagdonas, įsigijo būstus šiame prestižiniame Vilniaus rajone.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) birželį konstatavo, kad E.Bagdonas, įsigydamas būstą Turniškėse, tarnybinės etikos nepažeidė.

Tokį pat verdiktą VTEK priėmė ir kito buvusio Prezidentūros patarėjo – nacionalinio saugumo klausimais Ryčio Muraškos atžvilgiu.

Į VTEK jie kreipėsi savo iniciatyva.

Neoficialiomis BNS žiniomis, URM Rytų Europos ir Vidurinės Azijos departamente ambasadoriaus ypatingiesiems pavedimams pareigas einantį Edminą Bagdoną, buvusį prezidento patarėją užsienio politikos klausimais, o iki tol – ambasadorių Romoje, siūloma skirti ambasadoriumi Vašingtone.

E.Bagdonas ir kitas prezidento patarėjas šiemet atsistatydino iš pareigų, kilus įtarimų, ar įsigydami kotedžus prestižiniame Turniškių rajone Vilniuje, jie nepažeidė viešųjų ir privačių interesų. Ekspatarėjų „bylą” išnagrinėjusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pažeidimų nerado.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "E.Bagdonas: nepretenduoju į diplomato tarnybą JAV"

  1. saldainis

    Žinoma… 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.