Įspūdžius iš Sibiro jaunimui pasakos ir Audrius Bružas

Aktorius Audrius Bružas rugpjūčio pradžioje išvyksta į Sibirą, kur tvarkys lietuvių kapines, susitiks su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis, pasakos jiems apie dabartinę Lietuvą.

,,Labai džiaugiuosi šia unikalia galimybe ir tikiuosi, kad pats pamatęs, patyręs, pajautęs, susipažinęs su Sibiru ir ten dar likusiais lietuviais galėsiu tai perteikti mūsų šalies jaunimui. Patriotizmas ir savęs tapatinimas su šalimi, jos istorija ir laimėjimais vienija žmones ir daro tautą unikalia”, – teigia A.Bružas.

A.Bružas keliaus trečiojoje, rupgjūčio 7 – 18 d. vyksiančioje ekspedicijoje, kuri keliaus į Komijos sritį, ekspedicijos dalyviai kelionę pradės nuo Vorkutos, įsikūrusios už poliarinio rato. Jaunimas taip pat aplankys Intą, Uchtą, Andronovą ir kitas gyvenvietes. Visuomenė su ekspedicijų dalyvių parvežta medžiaga bus supažindinta rudenį.

Primename, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) šią vasarą rengia keturias išskirtines ekspedicijas į lietuvių trėmimų, masinių žudynių, koncentracijos stovyklų ir įkalinimo vieta. Šiuo projektu siekiama paskatinti jaunimą domėtis valstybės istorija ir puoselėti tautos atmintį. Jaunimas taip siekia prisidėti minint Lietuvos laisvės penkioliktąsias metines bei deramai pagerbti nuo Sovietų okupacijos nukentėjusius Lietuvos piliečius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.