Į užsienio šalis – mokyti lietuvių vaikų

Naujuosius mokslo metus 120 mokytojų sutiks už Lietuvos ribų. Lietuvių kalbos, etnokultūros ir kitų dalykų specialistai laimėjo Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbtą konkursą mokytojams, dėstytojams bei kultūros ir meno darbuotojams, vykstantiems į užsienio valstybes dirbti lietuvių švietimo, kultūros įstaigose, aukštųjų mokyklų lituanistikos ar baltistikos centruose ir lietuvių bendruomenėse.
Apie 30 mokytojų mokys lietuvių kilmės vaikus 25–iuose kaimyninio Rusijos Federacijos Karaliaučiaus krašto mokyklų lietuvių kalbos ir etnokultūros fakultatyvuose.
Naujų mokytojų iš Lietuvos sulauks Baltarusijos Pelesos nevalstybinės lietuvių bendrojo lavinimo vidurinės mokyklos, Rimdžiūnų vidurinės mokyklos lietuvių mokomąja kalba, Latvijos, Ukrainos ir kitų šalių lietuvių ugdymo įstaigų vaikai.
Praėjusiais mokslo metais 25 užsienio šalyse veikė 150 lietuvių ugdymo įstaigų, o jose mokėsi apie 5700 vaikų. Daugiausia ugdymo įstaigų yra Rusijos Federacijos Karaliaučiaus krašte – 28 ir Jungtinėse Amerikos Valstijose – 21.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.