Išbandytas pripučiamo kosminio viešbučio modelis

Iš Yasny pakilimo aikštelės (Rusija) sėkmingai iškeltas pripučiamas kosminis aparatas, ateities kosminio viešbučio pradininkas. „Genesis I”. Kosminį aparatą į kosmosą iškėlė raketa „Dnepr”.
Apie 2 valandą nakties Vilniaus laiku buvo susisiekta su kosminiam aparatu, kuris tuo metu skrido virš „Bigelow Aerospace” valdymo centro Las Vegase (JAV). Gauta informacijos, kad aparatas skrenda 550 kilometrų aukštyje, 64º pasvirimo į pusiaują kampu ir prisipūtė sėkmingai (dabar jo ilgis yra 3 metrai, o plotis – 2,4 metro).
Taip pat sėkmingai išsiskleidė ir saulės baterijų paneliai. Kosminio aparato viduje temperatūra yra 26ºC.
Kosminis aparatas turėtų automatiškai pradėti fotografuoti ir filmuoti save bei aplinką visomis 13 jame įtaisytų kamerų. Kameromis bus bandoma gaut Žemės, kosminio aparato išorės bei jo turinio – bendrovės darbuotojų į kosmosą išsiųstų žaislų ir atvirukų –nuotraukas ir filmuotus vaizdus.
Tikimasi, kad aparatas erdvėje išliks nuo 2 iki 5 metų, o per tą laiką jo aukštis turėtų nuolat mažėti, nes trintis su atmosfera mažins jo greitį. Galų gale aparatas sudegs atmosferoje.
Tai yra pirmasis iš bandomųjų kosminių aparatų, kuriais bandoma įrodyti pripučiamų kosminių stočių tinkamumą naudojimui. Numatoma ateityje tokias pripučiamas kosmines stotis naudoti kaip kosminius viešbučius. „Genesis I” yra 3 kartus trumpesnė už numatytą gyvenamos pripučiamos kosminės stoties ilgį.
Bendrovė tikisi rudenį iškelti panašų kosminį aparatą, pavadintą „Genesis II”. Viso planuojama iškelti nuo 6 iki 10 aparatų. Pirmoji gyvenama kosminė stotis, kaip tikimasi, bus iškelta 2012 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.