Krepšininkų palydėtuvių iš Klaipėdos nebus

Beveik dvi savaites pajūryje pasaulio krepšinio čempionatui, vyksiančiam rugpjūčio 19 – rugsėjo 3 dienomis Japonijoje, ruošiasi Lietuvos rinktinė. Savaitgalį penkiolika krepšininkų – kandidatų vykti į pirmenybes – treniravosi „Neptūno” sporto salėje. Po vienos iš treniruočių pakalbinome rinktinės vyriausiąjį trenerį Antaną Sireiką ir paprašėme pakomentuoti, kaip sekasi krepšininkams ruoštis atsakingoms varžyboms.

Ką nuveikėte per laiką, praleistą pajūryje?

Į Palangą atvykome iš Druskininkų, kur vyko pirmasis pasiruošimo etapas. Tradiciškai apsigyvenome „Žilvino” poilsio namuose, kuriuos jau seniai pamėgo krepšininkai. Pirmą savaitę turėjome vien fizinio pasirengimo treniruotes. Dabar jau treniruojamės salėse, pratiname žaidėjus prie kamuolio. Keletą dienų treniravomės Lietuvos krikščioniškojo koledžo (LCC) sporto arenoje. Tačiau ten prasidėjo kažkokie renginiai, todėl buvome priversti prieglobsčio ieškoti „Neptūno” salėje.

Prakaitą treniruotėse lieja penkiolika rinktinės kandidatų. Ar šis sąrašas jau yra galutinis?

Tikrai ne. Prie rinktinės greitai turi prisijungti Italijoje rungtyniavęs Ramūnas Šiškauskas. Jis turėjo sunkų sezoną ir jam dar yra reikalingas poilsis. Tai patyręs krepšininkas ir iki čempionato tikrai įgis gerą sportinę formą. Tiesa, Ramūnas ruošis pagal individualų planą.

Per treniruotę pastebėjome, kad tarp krepšininkų, pasiskirsčiusių į dvi komandas, nežaidė NBA rungtyniavęs Darius Songaila ir Mindaugas Žukauskas. Jie antroje treniruotės pusėje išėjo mankštintis į treniruoklių salę. Kodėl?

M. Žukauskas yra šiek tiek pasitempęs kojos raumenis. Todėl treniruojasi pagal individualų planą. D. Songaila dar nėra pasirašęs naujo kontrakto, todėl, bijodamas gauti traumą, vengia kontaktinio žaidimo. Tačiau jis yra gerai fiziškai pasirengęs ir baimintis dėl jo sportinės formos nėra pagrindo.

Ar karščiai uostamiestyje nekenkė krepšininkų pasiruošimui?

Mes, treneriai, netgi džiaugiamės, kad patekome į tokias sąlygas. Turime prognozių, kad Japonijoje per čempionatą bus dar karščiau. Be to, ten drėgnesnis klimatas. Taigi tokia „aklimatizacija” pajūryje mums gali duoti naudos. Na, o šiaip krepšininkai per treniruotes nuoširdžiai dirba, nebodami karščio ir negailėdami savęs.

Į Japoniją vyks tik dvylika žaidėjų. Ar jau ryškėja galutinė rinktinės sudėtis?

Kontūrai ryškėja, bet dar ne laikas apie tai kalbėti. Įsivaizduokit, jei aš jums pasakyčiau sudėtį, tai tiems žaidėjams numusčiau ūpą treniruotis. Išties, keturi žaidėjai iš dabartinių šešiolikos kandidatų nevyks į Japoniją, bet tai nereiškia, kad jie rinktinėje nežais ateityje.

Rinktinėje šiemet turite net tris praėjusį sezoną NBA rungtyniavusius žaidėjus – Darių Songailą, Liną Kleizą ir Arvydą Macijauską. To anksčiau nebuvo. Ar tai nereiškia, kad jūsų vadovaujama komanda pasaulio čempionate gali daug pasiekti?

Kad tik daugiau tokių žaidėjų būtų – Lietuvos rinktinė dar labiau sustiprėtų. Šie krepšininkai Amerikoje įgijo nemažai patirties ir Japonijoje tikrai turėtų daug prisidėti prie sėkmingo rinktinės pasirodymo.

Kada paliekate pajūrį ir ką per likusį mėnesį iki čempionato pradžios veiksite?

Išvykstame liepos 19 dieną. Per likusį pasiruošimo laikotarpį dalyvausime keturiuose draugiškuose turnyruose – Prancūzijoje, Ispanijoje, Vilniuje ir Pietų Korėjoje. Iš Korėjos jau negrįšime namo, o tiesiai vyksime į Japoniją.

Klaipėda yra palankus miestas rinktinės išlydėtuvėms į svarbias varžybas, nes ne kartą jose sėkmingai pasirodėte. Ar neketinate ir šiemet išvykti iš mūsų miesto?

Išties, Klaipėda yra sėkmingas miestas. Tačiau šįkart, ko gero, mus išlydės Vilnius, kur rugpjūčio pradžioje vyks tarptautinis turnyras. Važiuoti vėl į Klaipėdą jau nebus prasmės, nes tuoj pat po šio turnyro išskrisime į Pietų Korėją. Žodžiu, glausti terminai tarp turnyrų mus verčia laužyti tradicijas.

Žinome, kad Lietuvos rinktinei Japonijoje yra iškeltas uždavinys patekti į geriausių pasaulio komandų ketvertą. Todėl linkime parsivežti medalius.

Ačiū už linkėjimus. Stengsimės nenuvilti mūsų šalies krepšinio mėgėjų.

P.S. Vakar Elta išplatino pranešimą, kad R. Šiškauskas buvo susitikęs su A. Sireika ir paprašė, kad leistų jam neatstovauti Lietuvos rinktinei Japonijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Krepšininkų palydėtuvių iš Klaipėdos nebus"

  1. senis

    Visas sportas yra varginantis, o kodėl nevargina tas už kurį gauni atlygį. Man vestuvės, man laidotuvės, aš pavargęs, man trauma ir t.t. O ar nepagalvojate kiek valstybė ir žmonės pinigų išleido kol jus padarė žaidėju. Galvojų, kad pasikeitė jaunimo mąstymas. Senais laikais pinigų už dalyvavimą riktinėje niekas nesiūlė, o visi norėjo į riktinę patekti. Negražu iš jaunimo pusės prieš Lietuvos sirgalius. Kagi išlošim ir be nenorinčiu. Sėkmės rinktinei!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.