BI-2 Palangai padovanojo modernaus roko pokylį

BI-2 koncertas Palangos vasaros estradoje vėluoja. Viena stilingiausių ir originaliausių Rusijos grupių, kadaise kantriai ėjusi šlovės link, nuosekliai kursto klausytojų aistras.

Pagaliau užkulisiuose dingsta grupės techninis direktorius, pasirodo muzikantai, suskamba pirmieji akordai, ir prie mikrofonų žengia charizmatiškieji BI-2 įkūrėjai Liova ir Šura, perpiet į Lietuvą atskridę iš Maskvos.

Viena kita daina – ir publika atsipalaiduoja, muzikantų kvietimu apspinta sceną, o plastiškasis Liova pasileidžia šokti taip, kad balti jo marškiniai kaipmat sudrėksta nuo prakaito…

Kunkuliuojanti roko dvasia, nelietuvišku vardu „draivas”, liejasi per estrados kraštus. „Mes – negreita grupė, nepaisant to, kad per metus išleidžiame po albumą”, – prisimenu frazę iš vieno šmaikščiųjų BI-2 vyrukų interviu.

Būdami išradingi muzikos ir meno eruditai, jie savo kūrybos nelinkę priskirti kuriam nors muzikos žanrui. Tai išties nelengva: BI-2 – ir rusų roko, ir literatūrinės magiškojo realizmo krypties, ir postmodernistinio meno, ir vadinamosios „nelinijinės” muzikos mėgėjai.

Muzikantai, kurie yra sakę nepropaguojantys improvizacijų, puikiai „sulipdo” gyvo garso koncertą: naujuosius jų „disco punk” stiliaus eksperimentus („Duročką” bei koverio „Privet tebe” premjerą) keičia romantiškosios „Medlennaja zvezda”, „Flamenco” bei garsiausios grupės dainos „Polkovnik”, „Varvara”, „Fellini”, „Moja liubov”…

Kosmopolitai BI-2, gyvenę ir kūrę Baltarusijoje, Rusijoje, Izraelyje, Australijoje, kalbėdamiesi su klausytojais švelniai paliečia skaudžias nūdienos aktualijas.

„Nereikia karo, nereikia nieko sprogdinti… Verčiau sprogdinkite suktines!” – provokuojančius juokus laido Šura, pasipuošęs baltu kostiumu ir raudonais sportbačiais. Kol Liova trumpam dingsta užkulisiuose, Šura solo mėgaujasi energinguoju „disco punk” su gausia elektroninės šokių muzikos priemaiša, o tarp dainų dar spėja padalyti autografų.

Koncertas apsuka ratą, Liovai paskelbus, jog paskutinė daina, kaip įprasta, bus ta pati, kuria jie pradėjo vakarą – smagioji ir ironiškoji „Duročka”.

O klausytojų įspūdžiai tarsi spiralės vingiu pakyla aukštyn: roko pokyliui pasibaigus, vieni klausytojai piktinasi, kad grupė čia pat neprekiauja albumais, kiti prisipažįsta, jog visas ankstesnis skeptiškumas vienintelio girdėto „Polkovniko” atlikėjų atžvilgiu išgaravo, o jaunieji gerbėjai trykšta džiaugsmu – BI-2 pažadėjo sugrįžti į Lietuvą…

Interviu su Liova ir Šura apie būsimąjį albumą, muzikos verslą ir jų įvairialypę veiklą skaitykite „Vakarų eksprese” kitą savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.