Italas M.Materazzi aiškinosi FIFA drausmės komisijai

Italijos rinktinės gynėjas Marco Materazzi atvyko į FIFA drausmės komisiją Ciūriche, kur davė parodymus dėl incidento su Prancūzijos futbolo žvaigžde Zinedine’u Zidane’u.

Konfliktas tarp šių žaidėjų kilo planetos pirmenybių finalo rungtynių 110 minutę, kai Prancūzijos rinktinės kapitonas Z.Zidane’as trenkė galva į krūtinę italų gynėjui. Už šį poelgį prancūzas buvo išvarytas iš aikštės, rašo bbc.co.uk.

Nei M.Materazzi, nei Z.Zidane’as neatkleidžia, kas buvo pasakyta konflikto metu.

„M.Materazzi po susitikimo su FIFA drausmės komisija buvo pakilios nuotaikos – pokalbis praėjo puikiai”, – informavo žaidėjo agentas Claudio Vigorelli.

Nors FIFA abiems žaidėjams įteikė šaukimus liepos 20 dieną atvykti į susitikimą su federacijos drausmės komisija, M.Materazzi tai padarė anksčiau, motyvuodamas tuo, kad ruošiasi atostogauti.

Žaidėją į drausmės komisijos būstinę atlydėjo jo advokatas ir Italijos futbolo federacijos atstovas Sergio Di Cesare, o apklausa vyko apie pusantros valandos.

„Jis drausmės komisijai pateikė savo versiją ir į Ciūrichą jam jau grįžti nebereikės”, – informavo žaidėjo agentas.

Tikimasi, kad FIFA savo galutinį sprendimą pateiks liepos 20 dieną, kai bus apklaustas kitas šio konflikto dalyvis Z.Zidane’as.

Jeigu M.Materazzi poelgis bus pripažintas kaip negarbingas, žaidėjui gresia diskvalifikacija dvejoms rungtynėms ir 2,2 tūkst. eurų bauda. Jei FIFA italo poelgį traktuos kaip rasistinį, bus taikoma griežtesnė bausmė – diskvalifikacija 5 rungtynėms bei 4,4 tūkst. eurų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.