Laikinasis Premjeras reikalauja sustabdyti reorganizacijas

Laikinasis Ministras Pirmininkas Zigmantas Balčytis, atsižvelgdamas į visuomenės, o taip pat ir atskirų politinių partijų pareikštą susirūpinimą dėl kai kurių valstybės institucijų vadovų vykdomų reorganizacijų ar priėmimų į pareigas skubos tvarka, pasirašė pavedimą ministrams, Vyriausybės įstaigų vadovams ir apskričių viršininkams. Savo pavedimu Z.Balčytis įpareigojo juos iki pradės dirbti nauja Vyriausybė nesteigti jokių naujų įstaigų ar priimti į šiuo metu laisvas pareigas naujus asmenis jų vadovaujamose institucijose.

Šią savaitę laikinasis Ministras Pirmininkas Z.Balčytis jau pareikalavo Ūkio ministerijos griežtai laikytis teisės aktų, priimant asmenis į pareigas. Be to, Z.Balčytis kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, prašydamas patikrinti faktus dėl Darbo partijos atstovų protegavimo įdarbinant juos valstybės institucijose.

Z.Balčytis pareiškė rekomenduosiąs naujam Vyriausybės vadovui sudaryti komisiją, kad būtų išsiaiškinta ar kai kurių l.e.p. Vyriausybės narių įvykdytos reorganizacijos ir naujų pareigybių įsteigimas ar priėmimas į laisvas vietas nepažeidė galiojančių teisės aktų normų, o taip pat ar buvo būtini ir neatidėliotini laikinosios Vyriausybės darbo laikotarpiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.