Treneris tikisi medalių

Bulgarijoje prasidėjusiame Europos bokso čempionate šiandien lietuviai pradeda pirmąsias kovas

Lietuvai atstovauja 7 boksininkai: Marius Vyšniauskas (svorio kategorija iki 48 kg), Marius Narkevičius (iki 60 kg), Janas Romanovskis (iki 64 kg), Donatas Bondorovas (iki 75 kg), Daugirdas Šemiotas (iki 81 kg), Vitalijus Subačius (iki 91 kg), Vitas Paliulis (per 91 kg).

Bokso rinktinės vyriausiasis treneris Stanislavas Mižigurskis kalbėjo: „Svarbiausia, kad iš karto burtai nesuvestų su stipriais Rusijos, Ukrainos boksininkais, o su visais kitais galima kovoti. Jei burtai sėkmingai susiklostys, galime pasiekti pusfinalį ar net finalą. Norėtume iškovoti vieną medalį. Tai gali padaryti mūsų sunkiasvoriai”.

Rinktinės treneris mano, kad konkurencija Europos čempionate bus didžiulė. „Kiekviena šalis turi po porą stiprių boksininkų, kurie tokio paties lygio kaip ir Lietuvos sportininkai. Mūsų komandoje 7 kovotojai, bet iš jų tik 4 pajėgūs gerai pasirodyti”, – pabrėžė Mižigurskis.

Prieš Europos pirmenybes Lietuvos boksininkai treniravosi kaimyninėse šalyse – Baltarusijoje ir Lenkijoje. „Pasirengimas gerai sekėsi. Kiekvieną dieną rimtai dirbome ir rengėmės čempionatui. Minske dalyvavome gana aukšto lygio turnyre. Gerai boksavosi Bondorovas, užėmęs antrąją vietą”, – teigė rinktinės treneris.

Šiam čempionatui Mižigurskis per daug reikšmės neteikia ir laukia kitų metų. „Šiais metais Europos čempionatas didelės reikšmės neturi, o kitais metais vyksiančiame pasaulio čempionate reikės pasistengti, nes ten bus atrenkami sportininkai, dalyvausiantys olimpiadoje. 8 stipriausi kiekvienos kategorijos boksininkai gaus teisę dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse”, – teigė jis.

Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Vytautas Sinkevičius mano, kad iškeltus tikslus lietuviai turėtų įvykdyti. „Beveik visi rinktinės nariai gauna stipendijas, todėl norint jas ir toliau gauti vyrams reikės užimti mažiausiai 5-8-ą vietas. Nebus rezultatų, nebus ir stipendijų, – pabrėžė Sinkevičius. – Iš olimpiečių Subačiaus ir Paliulio norėtume sulaukti medalių”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.