Juodkrantę užtvindys muzikantų banga

Šiandien Juodkrantėje prasidės jubiliejinis, penktasis festivalis „Gintarinis kablys”, kuriame persipins ir senosios žvejų tradicijos, ir populiari šiuolaikinė muzika.

Nemokamame renginyje dalyvaus per 20 grupių ir atlikėjų, kurie festivalį laiko išskirtiniu dėl supančios gamtos grožio, puikios atmosferos bei nuoširdžios, atsipalaidavusios publikos.

Rinks galiūną

Jau šiandien Juodkrantėje šurmuliuos šventinis „juomarkas”, o vakarop gyvai koncertuos grupė „Lemon Joy”, po jos – Andrius Mamontovas.

Pastarojo vadybininkas Vaidas Stackevičius „Vakarų ekspresui” sakė, kad pasirodymo metu bus pristatyta visiškai nauja programa su dar neskambėjusiomis dainomis.

„Žinoma, skambės ir didžiausi Andriaus hitai. Be to, gerbėjai galės pasiklausyti legendinės grupės „Fojė” dainų”, – sakė jis.

Rytoj pagrindiniu įvykiu festivalyje taps Neptūno bei undinės Jūratės atvykimas į šventę. Pastaroji Juodkrantėje ieškos savojo Kastyčio, kuriuo galės tapti tik tikri, stiprūs ir gražūs žvejai. Šiems dar reikės užsitarnauti palankumą specialiose rungtyse – nešti 50 kilogramų svorio druskos maišą, kelti alaus statinę, adyti tinklus.

„Penki geriausi kuršių žvejai susikaus dėl „Žvejo galiūno” vardo. Bus įspūdingas reginys”, – sakė festivalį organizuojančios bendrovės „Promo plius” vadovė Mindvilė Kaušpėdaitė.

Nebus apsieita ir be tradicinės kuršiškos žuvienės, tačiau ją gaminsiantis Juodkrantės žvejys Algis Rauktys mūsų dienraščiui sakė, kad kol kas Kuršių marios – kaip iššluotos.

„Visą dieną plaukioju, tačiau žuvies nėra. Gal dar pasiseks. Kasmet laukiu šios šventės, nes anksčiau buvo švenčiama Žvejo diena ir ši tradicija buvo tarsi kažkur panirusi, į šventę susirinkdavo tik žvejai. Tačiau atsiradus „Gintariniam kabliui”, mes tapome labiau pastebimi, žmonės sužino, kad yra tokia žvejų kasta. Tuo mes labai džiaugiamės”, – sakė patyręs žvejys.

Liaupsina publiką

Ypatingomis nuotaikomis gyvena ir muzikantai, kurie „Vakarų ekspresą” tikino visada mielai vykstantys į Lietuvos gamtos perlu laikomą Kuršių neriją.

Penktus metus iš eilės koncertuosiančio Alano Chošnau vadybininkė Aida sakė, kad muzikantas su ja atvyks daug anksčiau. „Mes visada norime kuo ilgiau pabūti Juodkrantėje, Nidoje. Koncerto metu Alanas atliks ne tik populiariausias savo dainas, bet ir hitą iš „Naktinių personų” laikų. Tai bus dovana gerbėjams”, – „Vakarų ekspresui” sakė ji.

Linas Adomaitis, koncertuosiantis kartu su Simona, sakė važiuosiantis į Kuršių neriją tik su viena mintimi – linksminti publiką bei pasilikti ilgiau. „Atliksime savo būsimą vasaros hitą „Saulės pėdomis” bei populiariausias, kiek perdarytas dainas”, – sakė jis.

Atlikėjas Milano dienraščiui pasakojo, kad jo pasirodyme bus ugnies, o pats taps ir velnišku, ir angelišku. „Koncertuojant Kuršių nerijoje visada jaučiama kita atmosfera nei dideliame mieste. Žmonės susirenka ne po darbų, o atsipalaidavę, nusiteikę ilsėtis, iš jų sklinda labai gera nuotaika”, – teigė jis.

Muzikanto Amberlaifo pasirodyme bus pirmą kartą pristatytas naujas radijo singlas „No Longer”. „Šis singlas – pirmasis po metų pertraukos. „Gintariniame kablyje” jis bus pristatytas ne atsitiktinai, nes planuojame Kuršių nerijoje filmuoti ir vaizdo klipą”, – sakė atlikėjo prodiuseris Gintaras Bendžius.

„Bavarijos” narys Juozas Liesis teigė, kad „Gintarinis kablys” jam ypatingas labai reta proga pabendrauti su kolegomis profesionaliais muzikantais. „Be to, turėsime puikią galimybę drauge su Violeta Riaubiškyte labai romantiškoje aplinkoje padainuoti romantišką dainą „Aš tavo”. Dar mąstau, kad reikėtų į sceną prisivilioti „Olialia” mergaites, nes atliksime ir savo šios vasaros hitą „O lia lia”, – juokavo „bavaras”.

Dieną vyks įvairios sporto rungtys, o vakare dangų nušvies įspūdingas, pagal muziką „šoksiantis” fejerverkas. Kurortininkai naktinėje diskotekoje galės šėlti iki paryčių, nes visą naktį budės du keltai naujojoje perkėloje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.