Afrikiečio akibrokštas Kauno centre

Politinio pabėgėlio statusą turintis Somalio policijos kapitonas sulaikytas nuogas Laisvės alėjoje

Kauno policijos areštinėje antrą kartą per mėnesį atsidūrė keturiasdešimt vienerių metų Somalio pilietis Abdikarenas Achmedas Hasanas, turintis laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje kaip politinis pabėgėlis iš karinio konflikto zona prieš aštuonerius metus virtusios savo tėvynės. Redakcijos žiniomis, juodaodis linkęs prisistatyti pareigūnams buvusiu kolega: teigiama, kad politinis statusas jam skirtas dėl to, kad prieš karą tarnavo Somalio policijoje kapitonu.

Birželio pradžioje jis buvo sulaikytas įtariant apvogus vieną Vilijampolės šeimą, kuri, vaiko pageidavimu, šį atsitiktinai sutiktą egzotiškos išvaizdos praeivį buvo parsivedusi į namus. Antradienio pavakarę A.A.Hasanas sulaikytas Laisvės alėjoje visiškai nuogas. Tik ironija, kad jau ir afrikiečiai nebeištveria Lietuvoje tvyrančių karščių, šioje situacijoje, atrodo, ne vietoje: manoma, kad šis politinį prieglobstį Lietuvoje gavęs, niekur nedirbantis ir nuolatos girtaujantis juodaodis tiesiog leido sau dar kartą iš visų pasityčioti. Teigiama, kad jis apsirengė tik tada, kai buvo uždarytas į areštinės kamerą – neva joje sušalo.

Apie tai, kad nuo Kauno pilies Laisvės alėjos link traukia visiškai nuogas, drabužius rankoje besinešantis juodaodis, apie pusę septynių vakaro Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojams pranešė kažkas iš šio „cirko” liudytojų. Patikrinti informacijos pasiųsti Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė nuogalių jau ties Laisvės alėjos ir Savanorių prospekto sankirta.

Teigiama, kad, užuodus alkoholio kvapą, sulaikomasis teisinosi išgėręs tik bokalą alaus, o į klausimą, kodėl vaikšto po miestą nuogas, taip pat lietuviškai atsakęs, kad jam taip patogiau.

Pristačius sulaikytąjį į artimiausią – Centro policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Viliamasi jį baigti pagreitinto proceso tvarka. Tiesa, panašių vilčių turėjo ir Santakos policija, prieš mėnesį pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, kuria įtariamas A.A.Hasanas. Kaip jau rašėme, tada jį į namus parsivedusi ir pavaišinusi viena Vilijampolės gyventojų šeima spintoje pasigedo piniginės su šimtu litų ir „Hansabanko” kortele, kuria įvairiose parduotuvėse spėta įsigyti prekių už du šimtus litų. Šis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas: įstrigo dėl įtariamojo bandymo išsisukinėti. Pasibaigus dviejų parų sulaikymo terminui, tada jis paleistas iš areštinės, parinkus švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti.

Labiausiai viliamasi, kad į šiuos jau Lietuvoje rašomus A.A.Hasano biografijos faktus bus atsižvelgta po poros mėnesių, kai baigsis jam išduoto laikinojo leidimo gyventi Lietuvoje terminas. Ar jį pratęsti, spręs Migracijos departamento Pabėgėlių registracijos skyrius. Tačiau jo kolegų Kaune įsitikinimu, leidimas A.A.Hasanui greičiausiai bus pratęstas. Pasak Kauno migracijos skyriaus darbuotojų, visu rimtumu spręsti šio Somalio piliečio problemą bandyta tada, kai jis buvo įsigudrinęs nemokamai pietauti Kauno kavinėse bei baruose. Tada jis buvo uždarytas į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje, tačiau vėliau iš jo išleistas, Migracijos departamentui pratęsus A.A.Hasano laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje. Motyvuota, kad tokio rango pabėgėlio statusą turinčio asmens deportuoti už tai iš Lietuvos negalima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Afrikiečio akibrokštas Kauno centre"

  1. uz ausu

    „Birželio pradžioje jis buvo sulaikytas įtariant apvogus vieną Vilijampolės šeimą, kuri, vaiko pageidavimu, šį atsitiktinai sutiktą egzotiškos išvaizdos praeivį buvo parsivedusi į namus”

    Ne pasikviete, o parsivede Skamba, lyg jis butu ne zmogus, o koks suo, bezdzione..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.