Vaikų ligoninėje – moderniausi anestezijos įrenginiai

Klaipėdos vaikų ligoninėje atliekamos operacijos tampa vis saugesnės.

Nuo šiol bendra nejautra vaikams bus teikiama moderniausia įranga, kuri leis taikyti šiuo metu pasaulyje pažangiausią anesteziologijos metodą. Narkozės metu nebus naudojamos migdančios dujos.

Į veną leidžiami vaistai veiks lygiai tiek, kiek reikia atlikti vienai ar kitai chirurgo manipuliacijai. Kontroliuoti anestezijos gilumą ir pabudimo kokybę medikams padės moderniausias vaistų dozatorius – pompa. Daugiau nei dešimtį tūkstančių litų kainuojančią pompą įsigijo pati ligoninė, dvi padovanojo rėmėjai.

Vaikų ligoninė kol kas pirmoji uostamiestyje, turinti tokią įrangą.

Išbandė per pusmetį

Klaipėdos vaikų ligoninės Anesteziologijos skyriaus vedėjas Michailas Chlopinas, praėjusiais metais užmezgęs kontaktus su kolegomis Norvegijoje, mūsų šalyje pradėjo taikyti patį moderniausią pasaulyje anesteziologijos metodą ir moderniausią aparatūrą – narkozės pompą, kuri pati kontroliuoja, kokį kiekį medikamentų pacientui sušvirkšti reikiamu operacijos metu.

Pusmetį naudojęsi dviejomis pompomis ligoninės medikai įsitikino šio prietaiso privalumais. Šiuo metu įstaigos operacinėse yra trys modernūs anesteziologų darbą palengvinantys aparatai.

Mažėja komplikacijų

Medicinine įranga prekiaujančios bendrovės „Ilsanta” vadybininkas Vidas Vaicekauskas patikino, kad naujausias pompas Klaipėdos vaikų ligoninė įsigijo viena pirmųjų šalyje. Nuo iki šiol naudotų ir plačiai operacinėse paplitusių pompų naujosios skiriasi savo galimybėmis.

Į elektroninį prietaisą įvedus duomenis apie paciento svorį, ūgį, lytį, amžių ir pasirinkus narkozės medikamentą, įrenginys apskaičiuoja preparato dozavimo greitį, kad būtų pasiekta norima vaisto koncentracija smegenyse.

Toks prietaisas padeda anesteziologui kontroliuoti narkozės gilumą ir paciento atsibudimo kokybę.

Medikai pastebėjo, kad moderniausia įranga net 75 proc. sumažina pooperacines komplikacijas.

Nenaudoja dujų

Šios narkozės metu visiškai nenaudojamos dujos, neretai sukeliančios nepageidautiną ir kelias valandas po operacijos besitęsiantį pykinimą, vėmimą.

Iki šiol viena svarbiausių priežasčių, dėl ko net po trumpų ir nesudėtingų operacijų vaikai turėdavo ilgiau užtrukti ligoninėje, buvo prailgintas narkozės medikamentų veikimas. Medikai tokius pacientus privalėjo stebėti dėl galimų komplikacijų. Naudojant minėtą naujausią metodiką, praėjus 10-15 minučių po operacijos ir pacientui atsigavus, jis gali keliauti į ponarkozinę (prabudimo) palatą, o iš jos – tiesiai namo.

Neleidžia klysti

M.Chlopinas vardijo ir daugiau naujųjų prietaisų privalumų, kurie itin svarbūs medikams. Naujasis vaistų dozatorius leidžia stebėti laiką, kuris reikalingas, kad būtų pasiekta norima vaisto koncentracija, prognozuoja vaiko prabudimo laiką, taupomas laikas, kuris reikalingas skaičiuojant vaistų dozes, nes pompa tai daro automatiškai. Anesteziologas daugiau dėmesio tuo metu gali skirti pačiam pacientui. Galiausiai pompa šalina vaistų dozavimo klaidas.

Daugiau nei po 10 tūkstančių kainavusius du modernius įrenginius Vaikų ligoninei padovanojo Rotary klubas „Maris” ir bendrovė Smiltynės perkėla. Dar vieną įrenginį ligoninė įsigijo už savo lėšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.