Patvirtintos neišmokėto darbo užmokesčio dalies grąžinimo taisyklės

Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo patvirtino „Valstybės tarnautojams nesumokėtos darbo užmokesčio dalies išmokėjimo taisykles”. Taisyklės numato, kad įstaigos per du mėnesius nuo jų įsigaliojimo dienos apskaičiuos valstybės tarnautojams, kuriems dėl indeksavimo koeficiento taikymo buvo mokamas ne visas Valstybės tarnybos įstatyme nustatytas darbo užmokestis, nesumokėtą darbo užmokesčio dalį.

Pagal įstaigos vadovo įsakymu patvirtintą darbo užmokesčio mokėjimo grafiką, nesumokėta darbo užmokesčio dalis bus išmokėta ne vėliau kaip iki 2007 metų kovo 1 d. Taisyklėse taip pat numatyta, kad visa nesumokėta darbo užmokesčio dalis valstybės tarnautojams turi būti išmokama vienu kartu ir ne vėliau kaip per 10 dienų nuo lėšų iš valstybės biudžeto gavimo dienos.

Valstybės tarnautojai, šiuo metu jau nebedirbantys įstaigoje, kurioje jiems išmokant darbo užmokestį buvo pritaikytas indeksavimo koeficientas, iki 2007 metų kovo 1 d. privalo pateikti rašytinius prašymus darbo užmokestį mokėjusiai įstaigai dėl nesumokėtos dalies išmokėjimo.

Nuo darbo užmokesčio dydžio priklauso ir socialinių išmokų dydis, todėl šiuo Vyriausybės nutarimu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavesta iki 2006 metų gruodžio 1 d. pateikti Vyriausybei pasiūlymus dėl neišmokėtos socialinių ir valstybinio socialinio draudimo išmokų dalies apskaičiavimo ir išmokėjimo tvarkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.