Rinktinė čempionatui rengiasi atskirai

Lietuviai „mažojo regbio” (R7) Europos čempionato finalo etapui Maskvoje buvo priversti rengtis atskirai – trijose šalyse

Šeštadienį Rusijos sostinėje prasidės „mažojo regbio” finaliniai mačai tarp 12 stipriausių Europos komandų. Lietuvos rinktinė, pagal reitingą šiuo metu esanti ketvirtojoje vietoje, nesirengia nusileisti senesnes regbio žaidimo tradicijas turinčioms šalims, nors dėl lėšų stygiaus negalėjo surengti bendros treniruočių stovyklos.

Prastos sąlygos

Dėl lėšų stygiaus Lietuvos regbininkai varžyboms buvo priversti rengtis atskirai.

„Pasirengimas čempionatui yra nevisavertis, nes neturime pakankamai pinigų. Dalis regbininkų treniruojasi Šiauliuose, dalis Švedijoje, o kiti Anglijoje, – teigė rinktinės vyriausiasis treneris Sigitas Kukulskis. – Tie, kurie ruošiasi užsienyje, žaidžia tų šalių užsienio klubuose”.

Visi žaidėjai Maskvoje kartu susirinks tik dieną prieš varžybas. „Planavome surengti treniruočių stovyklą Anglijoje. Ten mums buvo sudarytos sąlygos, – tvirtino Kukulskis. – Būtų atvykę pajėgių regbio komandų. Buvome net su Pietų Afrikos Respublikos sportininkais sutarę žaisti draugiškas rungtynes, bet neturėjome lėšų ten nuvažiuoti”.

Užduotis – antras ketvertukas

Lietuvos regbio federacija rinktinei yra iškėlusi didelius tikslus. „Norėtųsi pakilti kuo aukščiau. Esame tarp 12 stipriausiųjų, todėl nebus lengva, bet žinau, kad vyrai tikrai stengsis, – pabrėžė Lietuvos federacijos prezidentas Aleksandras Makarenka. – Komandai iškeltas tikslas patekti bent tarp 5-8 stipriausių Europos komandų. Daug kas priklausys ir nuo fortūnos, bet tikrai norime pradžiuginti Lietuvą gerais rezultatais”.

Pats federacijos prezidentas tikisi iš žaidėjų daugiau. „Aš norėčiau, kad mūsų regbininkai patektų į pirmąjį ketvertuką, bet ne nuo manęs viskas priklauso. Tik žinau, kad visi žaidėjai nusiteikę laimėti, – sakė Makarenka. – Bet Lietuvoje susiklostė tokia situacija, kad pergalė yra tarsi daugiavaikė motina, prie jos prisideda visi. O jei pralaimėsime, tai badys pirštais”.

Treneris tiki komanda

Kukulskis mano, kad regbininkai yra pajėgūs kautis dėl prizinių vietų. „Mes tikrai į Maskvą nevažiuojame vien tik tam, kad dalyvautume. Nežinau, kaip rengiasi mūsų žaidėjai Anglijoje, bet mes Lietuvoje rimtai treniruojamės. Tik neturime namie su kuo žaisti, nes nėra lygiaverčių žaidėjų. Bet su tokiais žaidėjais, kokie komandoje yra dabar, mes drąsiai galime kautis dėl prizinių vietų”, – pareiškė rinktinės treneris.

Į čempionatą susirinks stipriausi šalies regbininkai. Nebus tik vieno žaidėjo, išvykusio dirbti į JAV. Tačiau lietuviams sutrukdyti gauti kurios nors spalvos medalį ruošiasi ne viena Europos komanda. „Rusai labai nori būti čempionai, nes jie jau antrus metus iš eilės rengia finalinį čempionatą. Portugalai, ketverius metus iš eilės Europos čempionai, taip pat nesirengia užleisti savo sosto. Žinoma, negalima užmiršti prancūzų ir italų, jie irgi yra stiprūs”, – sakė Kukulskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.