Treneris J.Klinsmannas palieka Vokietijos rinktinę

Vokietijos futbolo rinktinės treneris Jurgenas Klinsmannas nusprendė toliau nebetreniruoti komandos, kuri ką tik pasibaigusiame pasaulio čempionate užėmė trečiąją vietą.

Su komanda J.Klinsmannas dirbo dvejus metus, jis sulaukė nemažai kritikos dėl žaidėjų pasirinkimo ir propaguojamo žaidimo stiliaus. Tačiau po sėkmingo finišo čempionate, kuris vyko Vokietijoje, kritikos strėlės, paleistos į Pietų Kalifornijoje (JAV) su šeima gyvenantį trenerį, gerokai atšipo.

Dauguma vokiečių buvo patenkinti savo rinktinės žaidimu, kuri nusileido tik pusfinalyje stipriausiai turnyro komandai – italams. Vokiečiai nugalėjo švedus ir galingai čempionatą pradėjusius argentiniečius, o kovoje dėl trečios vietos 3:1 sumindė Portugalijos žvaigždes. Rinktinės puolėjas Miroslavas Klose apdovanotas Auksiniu bateliu.

Vokietijos futbolo federacijos atstovai apgailestauja dėl tokio J.Klinsmanno, kuris 1990 metais Italijoje tapo pasaulio čempionu kaip žaidėjas, sprendimo. Visuomenės apklausos rodė, kad net 93 procentai futbolo gerbėjų norėjo, kad J.Klinsmannas tęstų darbą su komanda.

Frankfurte surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad greičiausiai J.Klinsmanną pakeis Joachimas Loewas, kuris šiame čempionate buvo trenerio asistentas.

J.Klinsmannas, kurio sutartis su rinktine baigiasi sekmadienį, yra gavęs pasiūlymą treniruoti geriausius JAV futbolininkus, tačiau, paties specialisto žodžiais, jo nedomina galimybė dirbti su kita nacionaline rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.