Sulaikytų prekių vertė – milijonas litų

Lietuvos muitinė per šių metų birželį sulaikė prekių už daugiau kaip 1 mln. 200 tūkst. litų.

Teritorinių muitinių pareigūnų sulaikytų prekių vertė siekia 976,2 tūkst. litų Daugiausia pažeidimų su prekių sulaikymu užfiksavo Klaipėdos TM pareigūnai (127 atvejai). Populiariausios tarp sulaikomų prekių – cigaretės, kurių per birželio mėnesį sulaikyta už 552,2 tūkst. litų. Vien Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė cigarečių už 458,3 tūkst. litų. Panevėžio teritorinėje muitinėje užfiksuotas atvejis, kurio metu sulaikyta 235 tūkst. litų grynųjų pinigų.

Per šių metų birželio mėnesį Muitinės mobiliosios grupės sulaikė prekių už 251,6 tūkst. litų. Daugiausiai prekių sulaikė Panevėžio ir Klaipėdos teritorinių muitinių mobiliųjų grupių pareigūnai. Populiariausios tarp sulaikomų prekių – cigaretės, kurių per birželio mėnesį sulaikyta už 131,9 tūkst. litų. Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai sulaikė 8 transporto priemones už 111,5 tūkst. litų ir 8896 lengvųjų automobilių atsargines detales už 5,5 tūkst. litų.

Nustatę gabenamų prekių ir tikrinimui pateiktų jų dokumentų neatitikimus ar pažeidimus, Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai per šių metų birželio mėnesį surašė 90 ATP protokolų ir 37 prekių sulaikymo protokolus.

Bendradarbiaudamos su kitomis valstybės institucijomis, Muitinės mobiliosios grupės per minėtą laikotarpį atliko 990 bendrų patikrinimų, daugiausiai – su Valstybinės augalų apsaugos tarnybos pareigūnais. 135 atvejais informacija apie nustatytus pažeidimus perduota kitoms institucijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.