„airBaltic” keleivių skaičius Vilniuje išaugo 73 proc.

Per šešis šių metų mėnesius oro bendrovė „airBaltic” Lietuvoje skraidino 207,6 tūkst. keleivių ir atliko 4823 skrydžius. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, „airBaltic” keleivių padaugėjo – 73 proc., o skrydžių – 52 proc. Iš viso per pusę metų bendrovė pervežė 33,4 proc. Vilniaus oro uosto keleivių ir išlaikė tvirtas lyderio pozicijas oro uoste. Rygos ir Vilniaus oro uostuose bendrovė iš viso pervežė 634,7 tūkst. keleivių – 44 proc. daugiau nei pernai.
„Lietuvoje kelionės lėktuvais jau tapo įprastu keliavimo būdu – vien „airBaltic” lėktuvai šiuo metu Vilniaus oro uoste vidutiniškai kyla ir leidžiasi 29 kartus per dieną. Šio sektoriaus plėtra įgavo realų pagreitį, todėl tikimės, kad atsiskleis ir tikrasis kelionių poreikis ir potencialas Lietuvoje, nes kol kas lietuviai keliauja gerokai rečiau nei latviai ar estai, – komentavo „airBaltic” atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius Tadas Vizgirda. – Bendrovės pusės metų veiklos rezultatai viršijo planus, o šiuo metu augimo kryptimi keičiame ir ateities prognozes. Be to, didėjant keleivių srautams dar daugiau dėmesio ir pajėgumų skiriame keleivių aptarnavimui bei galimybėms greičiau, patogiau ir pigiau įsigyti kelionės lėktuvu bilietą”.
Bendrovės keleivių skaičius ir toliau sparčiai auga – birželio mėn. bendrovė Vilniaus oro uoste pervežė du kartus daugiau keleivių nei gegužę – 42,7 tūkst. ir atliko 876 skrydžius. Lėktuvų užpildymas birželio mėn. siekė 70 proc.
Vilniaus ir Rygos oro uostuose birželio mėn. „airBaltic” pervežė 136 tūkst. keleivių (36 proc. daugiau nei gegužės mėn.) ir atliko 2655 skrydžius. Lėktuvų užpildymas birželio mėn. siekė 64 proc.
Iš viso per pusę metų abejuose oro uostuose bendrovė atliko 13,3 tūkst. skrydžių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.