Avarijos imitacija atveria akis

Vakar uostamiestyje, vieno prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėje, vyko saugos diržų veikimo imitavimo įrenginio demonstravimas.

Akcija, rengiama Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir vykstanti visoje šalyje, uostamiestyje surengta nebe pirmą kartą.

Tam, kad žmonės įsitikintų diržų efektyvumu, siūlomos dvi avarinių situacijų imitacijos: automobilio apsivertimas ir atsitrenkimas į sieną, važiuojant 26-32 km\h greičiu.

Testavimas visiškai saugus, bet išbandyti įrenginio neleidžiama nėščioms moterims ir žmonėms, turintiems stuburo problemų.

Vakarykštė akcija, kuria raginama žmones segėti saugos diržus, sulaukė daug smalsuolių, norinčių pasijusti lyg avarijoje. Žmonių emocijos buvo skirtingos, bet nuomonė vieninga – saugos diržus segėti būtina.

Ramūnas ir Kęstutis

Visiškai nebuvo baisu. Jausmas visai geras, net patiko. Gaila, kad taip trumpai. O saugos diržus segamės visada – taip ramiau vairuoti.

Vaidas

Patyrimas visai smagus. Nebuvo baisu, nes žinojau, kad esu saugus. Jaučiausi ramiai, tik realiame gyvenime nenorėčiau to patirti, geriau išbandyti čia. Tai siūlau padaryti ir kitiems. Prisipažįstu, kad diržus seguosi ne visada. Bet turiu, kas mane prižiūri – mano mergina vis primena man apie tai.

Jūratė

Smūgis buvo labai nemalonus. Nenorėčiau to patirti dar kartą. Emocijos tikrai nėra teigiamos, bet tai priverčia susimąstyti apie savo saugumą. Pati visada vairuoju tik su diržu ir kitus raginu taip elgtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.