Ventiliatoriai ir kondicionieriai tapo deficitu

Karščių kankinami tautiečiai šluoja ne tik gaiviųjų gėrimų ir alaus lentynas, bet ir atakuoja ventiliatoriais bei kondicionieriais prekiaujančias bendroves.

Pastarųjų atstovai konstatuoja negalintys patenkinti neregėtos paklausos – pardavimai išaugo daugiau nei dešimt kartų. Kartu jie primena, kad išmintingi klientai vasaros karčiams ruošiasi šaltuoju sezonu, kai, pavyzdžiui, kondicionieriai būna pigesni net penktadaliu.

UAB „Topo technika” atstovė Eglė Sarafinaitė teigė, kad visi ventiliatoriai Klaipėdoje buvo parduoti jau šeštadienį.

„Dar buvo gauta keletas partijų, tačiau jos buvo iškart parduotos, nes paklausa yra milžiniška. Tiekėjai nesugeba patenkinti pirkėjų poreikių”, – sakė E. Sarafinaitė.

UAB „Senukų prekybos centras” komercijos direktorius Rytis Staponas teigia, kad ventiliatorių pardavimai, palyginti tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo net 10 kartų.

„Importuojame ir pigesnius ventiliatorius iš Turkijos, Kinijos, kainuojančius keletą dešimčių litų, ir porą šimtų litų kainuojančius prietaisus, pagamintus Europos Sąjungos šalyse. Visi jie iškart iššluojami iš lentynų. Dirbame, kad prekybos centrus pasiektų naujos šių prekių siuntos, tačiau tikrai sunku pasakyti ką nors paguodžiančio, nes niekas neplanavo, kad Lietuvą užgrius tokie ilgai trunkantys karščiai”, – sakė R. Staponas.

„Šalnos prekybos” komercijos direktorius Saulius Vilimas teigia, kad šiomis dienomis į bendrovė sulaukė nesąmoningo, beprotiško klientų antplūdžio.

„Neatsimenu, kad taip būtų kada buvę. Nėra galimybių patenkinti poreikio. Keista, kai nesirūpinama anksčiau – rudenį ar žiemą, kai ir produkcija yra apie 20 procentų pigesnė ir darbuotojai nėra taip užimti. Puolama tik nežmoniškiems karščiams atėjus”, – sakė S. Vilimas.

Anot jo, šiuo metu labiausiai perkami kondicionieriai, skirti 20-30 kv. metrų ploto patalpoms, kainuojantys nuo 2500 iki 4000 litų.

Analogiškos problemos kankina ir kaimynus latvius. Dienraštis „Chas” rašo, kad įsigyti ventiliatorių Rygoje neįmanoma. Čia viename iš prekybos centrų per tris valandas pirmadienį buvo nupirkta 60 ventiliatorių. Kitame visą tik pristatytą šių įrenginių partiją iškart nupirko vieno restorano atstovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.