Mokslinė elektroninė biblioteka padeda turiningai praleisti atostogas

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT nepoilsiauja, o tęsia savo švietėjišką veiklą ir kviečia susipažinti su gausėjančiais resursais.

eBibliotekos skaitykloje pateikti nauji Lietuvos liaudies kultūros centro etninės kultūros paveldo projektai:

Kėdainių krašto dainos, pasakojimai, smulkioji tautosaka bei tradicinė instrumentinė muzika pateikta rinkinyje „Margi dvarai”.
Kompaktinėje plokštelėje „Oi rūta rūta” – „Ievužės” folklorinio ansamblio vestuvinių dainų ir žaidimų bei ratelių melodijos.
„Oi tu kuosela” rinkinys atskleidžia Trakų krašto melodingumą. Šioje kompaktinėje plokštelėje didžiausias dėmesys skirtas advento-Kalėdų laikotarpio dainoms.
Išleista antroji elektroninės knygos „Lietuvos Kryždirbystė” versija anglų kalba. Rinkinys skirtas Lietuvos kryždirbyste ir šalies paveldo kultūra besidomitiems specialistams užsienyje.
Projektas „Lietuvos dainų švenčių didybė” susideda iš filmų ciklo, kuriame siekiama priminti tautą ir šalį vienijančios kultūrinės šventės tradiciją, nenutrūkusią net istorinių negandų metais.
Mokslinė elektroninė biblioteka tęsia bendradarbiavimą ir su Lietuvos universitetais. Pateikta doc. dr. Antano Bučinsko vadovaujamo Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto surengtos studentų mokslinės konferencijos „Europinės integracijos kontekstai: (ne)pasiteisinę lūkesčiai, patirtis ir projektai” medžiaga.
eBiblioteką papildė ir Algimanto Liekio monografija, skirta Vainuto 500 – mečiui. Leidinyje išsamiai ir kompleksiškai nušviesta Vainuto raida įvykių ir procesų, vykusių Žemaitijoje ir visoje Lietuvoje, fone. Bibliotekos skaitytojams pateiktas ir naujas Strateginės savivaldos instituto leidinio numeris.
Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT tęsia pradėtą bendradarbiavimą su leidykla „Versus aureus”. Artimiausiu metu pradedamos talpinti leidyklos pateiktos knygos, studijos, bei dokumentų ir straipsnių rinkiniai.
Norime pasidžiaugti, jog eBiblioteka ne tik pasipildo naujais resursais, tačiau ir dalyvauja įvairiose akcijose. Skaitytojai kviečiami prisidėti prie padėkos islandų tautai už prieš 15 metų pripažintą Lietuvos valstybės atkūrimą. Visą informaciją apie akciją „Lietuva – Islandija 2006” bei parašų rinkimo blanko pavyzdį galima rasti bibliotekos svetainėje. Norime atkreipti dėmesį, kad eBiblioteka dalyvauja akcijoje „Apsaugok savo kompiuterį”. Šiuo metu bibliotekoje skaitytojai lankėsi virš 180 tūkst. kartų, iš jų reguliariai lankančių beveik 7 tūkst.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.