Lietuviai sirgo už italus

Nors Lietuva – krepšinio šalis, sekmadienį Italijos rinktinės pergale pasibaigęs pasaulio futbolo čempionatas, o ypač jo finalas sulaukė šiokio tokio tautiečių dėmesio.

Kaip ir buvo galima tikėtis, futbolo varžybas stebėti kavinėse itin populiaru buvo tarp sostinės gyventojų. Populiariausiomis sirgalių susibūrimo vietomis tapo „Ringobar”, „AllStars”, „Brodvėjus”, „Grassas”, „In Vino” ir kitos kavinės, kuriose yra didesni televizorių ekranai, rašo dienraštis L.T.

Kauno ir Šiaulių baruose ir kavinėse vangiai buvo žiūrimos net ir finalo rungtynės. Palangoje didžiulius ekranus turinčios kavinės sekmadienį sulaukė lankytojų anšlago, nors didžioji dalis poilsiautojų iš populiaraus kurorto po 4 švenčių dienų maratono išvažiavo.

Per finalą – anšlagas

Vienas pirmųjų sporto barų Vilniuje – „Forum Palace” įsikūręs sporto baras „AllStars” užvakar buvo beveik pilnas. Pasak baro vadybininkės Ramintos Lukauskaitės, į „AllStars” susirinkę ir po 10 litų už įėjimą sumokėję futbolo gerbėjai daugiausia sirgo už italus, nors buvo sirgalių, vilkinčių ir vienos, ir kitos rinktinės marškinėliais. „Kai buvo mušami 11 metrų baudiniai, žiūrovai plojo ir tiems, ir tiems. Matyt, pabaigoje pasidarė gaila prancūzų, kurie liko be Zinedine’o Zidano”, – pasakojo ji. Pasak vadybininkės, iki finalo daugiausia žiūrovų priviliodavo rungtynės, kuriose žaisdavo ukrainiečiai. Nedaug futbolo gerbėjų „AllStars” sulaukė per šventines dienas.

Gyvos muzikos klubas „Brodvėjus” dėl futbolo varžybų buvo priverstas keisti savo įprastą tvarką – koncertus rengti iki futbolo varžybų. Pasak vieno iš klubo vadovų Renato Načajaus, daugiausia lankytojų sulaukta per svarbiausias varžybas: per pusfinalius, rungtynes dėl trečiosios vietos ir finalą klubas buvo sausakimšas. „Klube susirinkę aistruoliai daugiausia sirgo už italus, bet buvo ir keli staliukai tų, kurie sirgo už prancūzus”, – pasakojo jis.

Žiūrėjo ir lauke

Ypač daug lankytojų sulaukė prie Šiuolaikinio meno centro įsikūręs restoranas „Grassas”, vienintelis sostinėje siūlęs žiūrėti futbolą lauke – šalia esančiame kiemelyje buvo įrengtas ekranas ir pastatyti staliukai. Pasak jo vadovo Martyno Tylos, svarbiausias varžybas vien lauke stebėdavo apie tris šimtus žiūrovų, restorano patalpose tuščių vietų taip pat likdavo mažai.

„Į paskutines varžybas vietų nerezervavome – kas atėjo pirmi, tie ir užėmė staliukus. Už svarbiausių varžybų stebėjimą ėmėme 10 litų mokestį”, – pasakojo M.Tyla. Pasak jo, per finalą lietuviai daugiausia sirgo už italus – tarp jų buvo ir keliolika tikrų šios rinktinės gerbėjų iš Italijos.

Šiauliuose – ramu

Šiaulių pramogų centre MAX futbolo aistruoliams buvo specialiai paruoštas ekranas, pertvarkytos patalpos. Tačiau didelio antplūdžio rengėjai nesulaukė. „Palyginti su krepšiniu, susidomėjimas buvo gal 20 kartų mažesnis”, – sakė MAX vadovas Laimontas Dinius.

Net į finalo varžybas susirinko 15 žmonių, įskaitant barmenus. „Pastebėjau, kad čempionato metu buvo mažai apsisprendusių, už ką sirgti, – pasakojo L.Dinius. – Kuri komanda gražiau žaidžia, už tą žiūrovai ir serga”.

Tokiems neapsisprendusiems sirgaliams labiausiai nepatiko komandos, kurių žaidėjai daugiau vaidina „mirštančius” nei žaidžia. Šalys artistės – Portugalija ir Italija. Už šias komandas sergančių beveik nebuvo. Labiausiai Šiauliuose buvo palaikomos Vokietijos, Anglijos, Prancūzijos ekipos.

Kaune – tuščios gatvės

Vykstant futbolo pasaulio čempionato finalinėms rungtynėms Kauno centras buvo tarsi apmiręs. Miesto širdimi vadinamoje Laisvės alėjoje slampinėjo pavienės grupelės turistų bei karščio nualintų kauniečių. Atrodė, jog futbolo aistros jiems visai neįdomios… Šiek tiek gyvybingumo merdinčio miesto centrui suteikė restorano „Metropolis” lauko terasa. Tai vienintelė Laisvės alėjos vieta, kur stovėjo į lauką išneštas televizorius. Tiesa, jame transliuotas finalines rungtynes stebėjo vos keli futbolo aistruoliai – į Kauno atvykę turistai iš užsienio šalių ir vienas kitas kaunietis.

Sporto aistruolių pamėgtuose Kauno klubuose ir baruose, kur įrengti dideli ekranai, buvo nyku. Daug sporto mėgėjų pritraukiančiame klube „Siena” futbolo varžybas stebėjo vos pora dešimčių žmonių. Elitinę sporto mėgėjų publiką surenkantis restoranas „Šaulys” tądien iš viso nedirbo, kiti centre įsikūrę barai bei užeigos darbą baigė kur kas anksčiau, nei paaiškėjo futbolo čempionato nugalėtojai.

Bene daugiausia futbolo sirgalių susirinko alaus restorane „Rambynas”. Nors buvo rezervuoti beveik visi staliukai, stebėti rungtynių atvyko beveik du kartus mažiau žmonių, nei tikėtasi. Daugiausia už Italijos rinktinę sergantys vyrai elgėsi itin santūriai, gurkšnojo alų, o restorano sienas ovacijos sudrebindavo tik įmušus įvarčius.

Palanga – už prancūzus

Palanga sekmadienio vakarą ištuštėjo, tačiau kavinių savininkai neprarado vilties paskutinį švenčių vakarą sulaukti lankytojų antplūdžio. Jie likusius pajūryje poilsiautojus nuo ryto viliojo pasaulio futbolo čempionato finalines varžybas stebėti kavinėse.

Didelius ekranus pastačiusiems kavinių savininkams pasisekė – likę Palangoje atostogautojai būriais traukė žiūrėti varžybų. Devintą valandą vakaro „Kupeta” buvo kimšte prikimšta futbolo aistruolių.

Daugiau negu pusė futbolo mylėtojų palaikė Prancūzijos rinktinę, italų gerbėjų sumažėjo ir po to, kai prancūzų komandos kapitonui Z.Zidane’ui teko palikti aikštelę.

Didžiausios aistros virė mušant vienuolikos metrų baudinius. Kiek­vienas įvartis buvo palydimas plojimais ir šūksniais. Italų pergalė pradžiugino trečdalį „Kupetoje” susirinkusiųjų, prancūzų gerbėjai išėjo nuleidę galvas ir tyliai keiksnodami „šiknius” italus ir emocijų nesutramdžiusį Z.Zidane’ą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuviai sirgo už italus"

  1. les bleus-dievai

    Netiesa!lIetuva sirgo uz francus.. 😮

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.