Moters nužudymą nuslėpęs klaipėdietis kalėjime nesėdės

Vakar teismo nuosprendį išklausė klaipėdietis, į teisiamųjų suolą sėdęs todėl, kad matė, kaip pažįstamas vyriškis nužudė moterį, tačiau apie tai nepranešė teisėsaugininkams. Negana to, kaltinamasis žudikui padėjo auką nugabenti į apleistą pastatą bei sudeginti.

Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu anksčiau už sukčiavimą teistas Sergejus Poliščiukas (gim. 1976 m.) nuteistas 10 mėnesių laisvės nelaisvės bausmę atidedant vieneriems metams.

Jis kaltintas tuo, kad pernai kovo 2-ąją savo bute Žalgirio gatvėje matė, kaip 50-metis Aleksas Ronkus trim peilio smūgiais į kaklą nužudė 53 metų klaipėdietę Tatjaną Zaicevą, tačiau apie tai nepranešė policijai.

Po dviejų dienų S. Poliščiukas padėjo A. Ronkui suvynioti moters kūną į antklodę bei vežimėliu nuvežti į priešais Strėvos gatvės 5 namą esantį apleistą pastatą. Čia moters kūnas buvo apipiltas benzinu ir padegtas.

Teisme kaltinamasis pasakojo, jog tądien jo bute vyko išgertuvės. Prie buteliuko sėdėjo S. Poliščiukas su motina, T. Zaiceva ir A. Ronkus.

Tarp išgėrusiųjų kilo diskusija apie tai, kurį iš vyriškių į gyvenimo draugus pasirinktų T. Zaiceva. Šiai nurodžius, jog labiau patiktų dviem dešimtimis metų jaunesnis S. Poliščiukas, A. Ronkus griebėsi peilio.

Iš gyvenimo – savo noru

Teismo nuosprendį dėl šio nusikaltimo vakar išklausė tik S. Poliščiukas, nes už grotų teismo sprendimo laukęs A. Ronkus pernai rugpjūčio 18-ąją nusižudė.

Penkis kartus už vagystes bei plėšimus teistas A. Ronkus rastas pasikoręs Šiaulių tardymo izoliatoriaus kameroje. Pirminės lavono apžiūros metu išorinių smurto žymių nepastebėta. Atsisveikinimo laiško savižudis nepaliko.

S. Poliščiuko motina, galėjusi būti teisme apklausta kaip įvykio liudytoja, taip pat mirė. Anapilin išėjo ir jo tėvas.

Sugyventinis nepasigedo

Pernai kovo 4-osios naktį Strėvos gatvėje nebaigtame statyti vaistų sandėlyje pastebėtas liepsnojantis lavonas. Apie kraupų radinį policijai pranešė du benamiai.

Po pustrečio mėnesio atlikus DNR tyrimą tapo žinoma, kad tai – T. Zaicevos palaikai. Nustatyta, jog prieš mirtį ji susipyko su sugyventiniu, išėjo iš namų Žalgirio gatvėje ir keletą dienų girtavo S. Poliščiuko namuose.

Netrukus teisėsaugininkai sulaikė ir moters nužudymu įtariamą nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjusį A. Ronkų.

Beje, sugyventinis T. Zaicevos pasigedo tik po pusantro mėnesio. Į policiją atvykęs 13 metų jaunesnis vyras sakė, kad jam nerūpėjo girtaujančios gyvenimo draugės likimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.