Z.Zidane’as – geriausias čempionato žaidėjas

Prancūzijos komandos kapitonas Zinedine’as Zidane’as išrinktas geriausiu Pasaulio futbolo čempionato žaidėju. Nors 34 metų saugas finalo rungtynėse su Italija buvo pašalintas iš aikštės per pratęsimą, tačiau čempionatą stebėję žurnalistai jam vis vien atidavė daugiausia balų – 2012.

Antras liko italas Fabio Cannavaro (1977 balai), trečias – taip pat italas Andrea Pirlo (715 balų).

Z.Zidane’as jau anksčiau yra pareiškęs, kad po šio čempionato paliks nacionalinę rinktinę. Įvartį finale pelnęs žaidėjas, komandą paliko dar nesibaigus varžyboms – raudona kortelė jam buvo parodyta per pratęsimą už smūgį galva į Marco Materazzi krūtinę.

1998 metais geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas Z.Zidane’as prarado progą dar kartą nuginkluoti italų vartininką – būtent 11 metrų baudiniai lėmė, kad šampano upės tekėjo ne Eliziejaus laukais. Geriausiu pasaulio futbolininku triskart FIFA pripažintas Z.Zidane’as (1998, 2000, 2003) net neatėjo pagerbti nugalėtojų ir pasiimti sidabro medalio.

2002 metais geriausio čempionato žaidėjo prizas atiteko tada finale pralaimėjimo kartėlį patyrusiam žaidėjui vokiečiui Oliveriui Kahnui, šis prizas atiteko ir brazilams Ronaldo (1998 m.), Romario (1994 m.), o prieš tai – italui Salvatore Schillaci ir legendiniam Diego Maradonai.

Rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju su 5 įvarčiais tapo bronzos medalius iškovojusios Vokietijos rinktinės puolėjas Miroslavas Klose. 28 metų futbolininkui atiteko „Auksinio batelio” prizas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.