Švediškos logistikos idėjos

„Volvo Trucks” pasiūlė naują verslo koncepciją vietiniam ir regioniniam transportavimui

Specialistų teigimu, Europoje 12-26 tonų segmento sunkvežimių rinka yra gana sudėtinga. Paklausa yra stabili, o konkurencija – didžiulė. Įvertinusi šiuos aspektus, „Volvo Trucks” neseniai pristatė visiškai naują verslo koncepciją Europoje, apimančią tiek sunkvežimių gamybą, tiek ir kitas paslaugas: krovinių gabenimą, atliekų surinkimą, smulkius statybos darbus.

Nauji sprendimai

„Svarbi ilgalaikės „Volvo Trucks Corporation” strategijos dalis yra plėsti ir stiprinti savo padėtį tose srityse, kuriose mes matome potencialą. Su savo verslo koncepcija naujiems ir būsimiems pirkėjams mes galime pasiūlyti rentabilių ir visapusiškų transporto sprendimų: naujus sunkvežimius ir naujas, individualiai pritaikytas paslaugas, kurios patenkintų užsakovų poreikius”, – pareiškė „Volvo Trucks” Europos padalinio vadovas Roaras Isaksenas.

Savo pasiūlymus Švedijos sunkvežimių gamintojai grindžia dviem naujos kartos vilkikais: „Volvo FL” ir „Volvo FE”. „Volvo FL” yra priskiriamas 12-18 tonų segmentui, o „Volvo FE” sukurtas sudėtingesnėms užduotims (segmentas nuo 18 iki 26 tonų). Abu sunkvežimiai gali būti individualiai pritaikomi pagal vietiniam ir regioniniam transportui keliamus reikalavimus.

Kad klientams būtų lengviau pasirinkti tinkamiausią variantą ir sutrumpinti laiką nuo užsakymo pateikimo iki naujo sunkvežimio pristatymo, „Volvo” parengė keletą rekomendacijų įvairios paskirties transportui: sunkvežimiams su kėbulu, šiukšliavežiams, savivarčiams, gaisriniams automobiliams ir kelių valymo mašinoms. Teisingai pasirinkus bazinius duomenis, toliau sunkvežimį galima sukomplektuoti pagal poreikį, pasirenkant vairuotojo kabiną ir įrangą, atitinkančią konkrečią pritaikymo sritį. Įmonės, kurios nori visiškai užbaigto sprendimo ir greito pristatymo, gali įsigyti „CitiPro”. Tai gamykloje surinktas 12-tonis „Volvo FL” distribucinis sunkvežimis su kėbulu ir galiniu keltuvu.

Miestų darbininkai

Už naujos verslo koncepcijos slypi nuodugni įmonių poreikių ir prielaidų, sąlygojančių jų veiklą, analizė. Daugeliui įmonių, veikiančių miesto aplinkoje, krovinių gabenimas nėra pagrindinė veikla. Paprastai jų vadovai nori daugiau dėmesio skirti bendrovės pagrindinei veiklai ir nėra nusiteikę prižiūrėti visą transporto priemonių parką. Verslininkai pageidauja įsigyti patikimų sunkvežimių, kuriems būtų užtikrinta techninė priežiūra, padedanti vairuotojui atlikti savo darbą efektyviai ir su kuo mažiau prastovų, kad prekių ir krovinių gabenimas vyktų sklandžiai ir be problemų.

„Patikimumas ir netoli įsikūręs serviso centras yra ypač svarbūs faktoriai, – aiškina R.Isaksenas. – Daug klientų reikalauja, kad iki techninio aptarnavimo centro būtų galima atvykti per 40 minučių ir kad jie iškart galėtų sulaukti pagalbos”.

Reikalavimai auga

Ekonomiškumas ir patikimumas nėra vienintelės ypatybės, užėmusios svarbiausią vietą kuriant naujus „Volvo FL” ir „Volvo FE”. Saugumas ir rūpinimasis aplinka taip pat buvo vieni iš prioritetų.

„Mūsų tikslas – pasirūpinti aukščiausio lygio saugumu. Geras matomumas ir galingi stabdžiai padeda išvengti nelaimingų atsitikimų tiek vairuotojams, tiek ir kitiems eismo dalyviams. Norėdami maksimaliai sumažinti vairuotojo traumų riziką susidūrimo atveju, kaip ir kitiems didesniems modeliams, su „FL” ir „FE” atlikome susidūrimų testus pagal Švedijoje galiojančius reikalavimus”, – dėstė R.Isaksenas.

Vienas kompanijos vadovų akcentavo, kad kuriant naujuosius „Volvo” sunkvežimius žengtas svarbus žingsnis tausojant aplinką. Dėl modernizuotų variklių su SCR (atrankinės katalitinės redukcijos) technologija išmetamųjų dujų kiekis į aplinką yra žymiai sumažintas. Jau dabar „Volvo FL” ir „Volvo FE” atitinka emisijos standartų reikalavimus, įsigaliosiančius Europoje nuo 2009-ųjų (Euro 5). Lyginant su prieš tai buvusiais Euro 3 standarto varikliais, naujieji pasižymės maždaug 80 procentų mažesnėmis kenksmingų dalelių emisijomis, o azoto oksidų emisija bus sumažinta daugiau nei perpus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.