Patarimai nenuobodiems jaunikiams

„Susiruošei vesti – atrodyk stilingas!” – pataria grožio specialistai tiems jaunikiams, kurie iki šiol mano, kad vestuvės – tik nuotakos žvaigždžių valanda.

Nors dažniausiai jaunikių aprangą derina jų būsimosios žmonos, išsiskirti mėgstančius vyrus dizaineriai ragina nepasiduoti provokacijoms ir griežtai atsisakyti nuotakų pasiūlymų prie altoriaus žengti apsivilkus smokingą arba klasikinį, bet nuobodų juodą kostiumą, pasikabinus varlytę ar, gink Dieve, avint lakuotus batus.

Dryžuoti prabangių audinių kostiumai, ekstravagantiški aksesuarai, ryškūs batai – štai kaip turėtų atrodyti jaunikis, jeigu jis nenori, kad, vartydami nuotraukas, anūkai sakytų: „Kaip gražiai atrodė mūsų močiutė! O kas tas pilkas tipas šalia jos?”.

Negali užgožti

Klaipėdietė drabužių dizainerė Ingrida Railienė įsitikinusi, kad, derinant vestuvinę aprangą, lemtingą žodį turi tarti ne nuotaka, bet pats jaunikis.

„Sutinku, jaunikis negali užgožti nuotakos blizgesio, bet kas sakė, kad jis turi atrodyti nuobodžiai ir nemadingai? Labiausiai mane erzina spindinčios nuotakos ir neoriginalūs jaunikiai. Apie klasikinį baltos suknelės ir juodo kostiumo derinį net nekalbu – tai atgyvena”, – aiškino dizainerė.

Vasarą, kai vestuvių būna itin daug, I.Railienei neretai tenka padėti būsimiems jaunavedžiams. „Paprašau, kad nuotakos pakviestų savo jaunikius, kad galėtumėme priderinti jų aprangą prie nuotakos rūbų”, – pasakojo klaipėdietė.

Pasak I.Railienės, sukurti tokį jaunikio stilių, kad jis neužgožtų nuotakos, bet ir neatrodytų nuobodus, nėra lengva.

„Geriausia žaisti aksesuarais – kaklaraiščiais, sąsagomis, ryškiais diržais. Galima išsiskirti ir batais, kurie gali būti ryškių spalvų. Tik jokiu būdu nereikia avėti lakuotų klasikinių batų – jie nebemadingi”, – sakė dizainerė.

Karštais vasaros mėnesiais I.Railienė jaunikiams pataria dėvėti kakavos spalvos arba žalsvą kostiumą – jie atrodo itin subtiliai. Kostiumas gali būti ir dryžuotas, tačiau ne visiems vyrams dryžiai tinka.

„Ekstravaganciją mėgstantiems vyrukams siūlyčiau ryškias kaklaskares, gėlėmis ar ornamentais išsiuvinėtą liemenę, gero šilko marškinius. Siuvinėtas gali būti ir kaklaraištis”, – sakė I.Railienė.

Anot dizainerės, per daug išsišokti jaunikiui taip pat nepatartina. „Kaip bebūtų, Svarovskio kristalais juk vyriško kostiumo neišsiuvinėsi”, – šyptelėjo madų kūrėja.

Madoje – dryžiai

Tarptautinės bendrovės „Baltika Lietuva”, kuriai priklauso parduotuvių tinklai „Baltman”, „Monton” ir „Mosaic”, rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė „Klaipėdai” pasakojo, kad svarbiausias dalykas renkantis drabužius jaunavedžiams – stiliaus vientisumas.

„Jeigu jaunoji bus išsipusčiusi lyg rūmų dama, o jaunasis vilkės amerikietiško stiliaus kostiumą, gero įspūdžio tikėtis neverta”, – sakė ji.

V.Krolytės nuomone, reikėtų atkreipti dėmesį į spalvinę abiejų jaunųjų drabužių gamą. Pavyzdžiui, pilkos spalvos kostiumas puikiai dera prie ryškiai baltos ar rožinių atspalvių suknelės, o smėlio tonai – prie kreminių spalvų suknios.

Vyriškais drabužiais prekiaujančio salonų tinklo atstovė siūlė jaunikiams rinktis naujieną – dryžuoto audinio kostiumus. „Ypač madingas netaisyklingai dryžuotas audinys, kai dryželiai tai atsiranda, tai išnyksta”, – tikino V.Krolytė.

Vyriškų kostiumų siluetai šią vasarą paprasti, prigludę prie liemens. Populiariausi – vienaeiliai, trimis sagomis segami švarkai.

„Jeigu vis dėlto nusprendėte dėvėti juodą kostiumą, jaunatviškumo ir žaismingumo suteiks ryškių spalvų atlaso pamušalai”, – sakė „Baltman” atstovė.

Nebijo dėmių

V.Krolytė pripažino, kad lietuviams būdingas konservatyvumas, todėl vyrai labiau linkę rinktis tradicinę juodą eilutę.

„Tačiau tuokiantis šiltuoju metų laiku rekomenduočiau vilkėti šviesių spalvų kostiumus. Itin stilingai atrodo žydrai pilki su blizgiais dryželiais ar šviesių smėlinių atspalvių kostiumai”, – patarė V.Krolytė.

Rinkodaros vadovė pristatė ir kitą naujieną – nano technologijas. Pasak jos, rinkoje jau pristatomi kostiumai iš audinių, kurie ne tik nesiglamžo, bet ir yra nepralaidūs jokiems skysčiams.

„Posakis „lyg vanduo nuo žąsies” dabar jau nėra tik alegorija. Jeigu vestuvių dieną vilkėsite kostiumą, kurio audinys padengtas plonu nematomu nano dalelių sluoksniu, puotauti galėsite nesijaudindami dėl dėmių. Vynas, šampanas, net aliejus nesugadins nei jūsų drabužio, nei nuotaikos. Be to, oda galės laisvai kvėpuoti, nes audinys pralaidus”, – apie vyrams aktualias problemas kalbėjo V.Krolytė.

Plaukuotos blauzdos

Specialistė sakė, kad, išsirinkus kostiumą, ne mažiau svarbu pasirūpinti derančiais aksesuarais – marškiniais, kaklaraiščiais, sąsagomis, batais ir kojinėmis.

Pasak V.Krolytės, iškilmingai vestuvių progai labai tinka marškiniai atverčiamais rankogaliais. Šventiškumą pabrėš masyvesnės aukso, sidabro, pusbrangiais ar brangiaisiais akmenimis dekoruotos sąsagos.

„Jei vestuvių diena nusimato karšta, vertėtų pasiruošti atsarginius marškinius – drėgni susižavėjimo tikrai nesukels. Beje, marškinių rankovės turėtų būti bent centimetru ilgesnės už švarko”, – aiškino V.Krolytė.

„Baltman” atstovė ragino kaklaraištį ar kaklaskarę rinktis pagal jaunosios drabužių spalvą. „Neapsiriksite pasirinkę tokį kaklaraištį, kuris spalviškai atitiks jaunosios puokštę. Bet kokiu atveju šventiškai atrodysite pasipuošę iškilmingu, kasdien nedėvimu šampaninės spalvos ar sidarbo atspalvių kaklaraiščiu”, – patarimus dalino V.Krolytė.

Ji ragino pamiršti šviesias kojines. „Jos turėtų būti tamsios, geriausiai juodos spalvos”, – sakė specialistė.

Prie žydrai pilkų kostiumų reikėtų derinti juodus ar pilkus batus, o prie smėlio spalvos – šviesius ar rudus.

„Nemanau, kad šiais laikais dar pasitaiko jaunikių, kurie prie kostiumo renkasi baltas sportines kojines. Tačiau vyrų su gerokai per trumpomis kojinėmis toli ieškoti nereikia. Verta įsidėmėti – kojinės turi būti tamsesnės už kelnes ir tokio ilgio, kad sėdint užkėlus koją ant kojos nesimatytų plaukuotų blauzdų”, – šypsojosi V.Krolytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.