Nepripažįsta banko kortelių

Nors debetines banko korteles turi kone visi Lietuvos gyventojai, atsiskaityti už paslaugas jomis pavyksta ne visada.

Neretai banko kortelių turėtojai priversti jaustis bejėgiai – net ir turėdami sąskaitoje lėšų, jie negali susimokėti už suteiktas paslaugas, nes daug kur vis dar reikalaujama atsiskaityti grynaisiais.

Banko korteles aptarnaujančių aparatų neturi ne tik smulkios parduotuvėlės, bet ir didesni prekybos centrai, prestižiniais laikomi barai.

Daugybė klaipėdiečių nuolat skundžiasi ir sakosi nesuprantą, kodėl klientui nesuteikiama galimybė kortele susimokėti už paslaugas.

Miesto centre esančiame populiariajame bare „Jola” pietavusiam klaipėdiečiui Virgiui, kuris nemėgsta nešiotis didesnių grynųjų pinigų sumų, nebuvo leista už kepsnį susimokėti kortele.

„Barmenė patarė nubėgti iki netoliese esančio bankomato. Kadangi nesu to banko klientas, už pinigų išėmimą turėjau sumokėti nemenką komisinį mokestį. Dėl to, kad kažkas nepripažįsta moderniųjų technologijų, už kepsnį turėjau sumokėti keliais litais brangiau”, – absurdišką situaciją komentavo vaikinas.

Šios kavinės barmenė negalėjo paaiškinti, kodėl populiarioje, gausiai lankomoje vietoje klientams nesuteikiama galimybė atsiskaityti banko kortele. Ji neneigė, kad dėl šio nepatogumo neretai tenka išklausyti nepatenkintų klientų skundus.

Nacionalinės vartotojų teisių apsaugos tarybos Klaipėdos apskrities skyriaus vedėjas Raimundas Kontrimas pripažino, kad taip pažeidinėjamos vartotojų teisės, tačiau padėti nepelnytai nuskriaustiems taryba esą negalinti.

„Įstatymai nereglamentuoja, kad prekybininkai privalo turėti šiuos aparatus. Suprasdami, kad vartotojams turi būti suteikiamos visavertės paslaugos, raginame verslininkus juos įsigyti. Tačiau tai – tik rekomendacijos”, – sakė R.Kontrimas.

Specialistas tikino, kad oficialių skundų dėl klientų diskriminacijos taryba dar nebuvo sulaukusi, tačiau sutiko, kad problema egzistuoja.

„Dažnai viskas priklauso nuo finansinių įmonės galimybių – jeigu apyvarta nedidelė, tai ir banko korteles aptarnaujančiam aparatui prekybininkai nenori leisti pinigų”, – aiškino R.Kontrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Nepripažįsta banko kortelių"

  1. vytas

    Tai yra elementariausias prekybininkų apsileidimas ir įsivaizdavimas savęs superdideliais verslininkais.Suprantu,jei kokia „zabiegalka”,prekiaujanti smulkme,ir neturi kortelių skaitytuvo-tai pateisinama,bet jei prekybos centrai ir normalūs barai nepriima kortelių-tai tikras absurdas ir tinginystė.Ir tegu nepeza tik,kad ta įranga super brangi,neatsiperka ir pan.-kvailas atsikalbinėjimas ir nenoras dirbti bei uždirbti.Pagrindinė taisyklė-pirkėjas beveik visada teisus,tad visur privalo būti galimybė atsiskaityti tiek grynaisiais,tiek kortele.

  2. minta

    tiesa sakant, mano VB korteles nepriima net bankomatas, vis raso, kad neteisingas pinas, nors ji vieninteli turiu ir niekur jo nepalieku. Bankas ikyriai siulo isigyti nauja kortele, aisku uz pinigus manau, tai vienas is triuku, nes koretele turiu jau daug metu, matyt prireike is manes pinigeliu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.