Vilkyškių pieninės valdoma bendrovė „Modest” gaus 2,1 mln. litų ES paramą

Vienos iš moderniausių Lietuvos sūrių gamintojos AB Vilkyškių pieninė valdoma UAB „Modest” gaus per 2,1 mln. Lt ES struktūrinių fondų paramą. Už šias lėšas planuoja modernizuoti gamybos pajėgumus – įdiegti naujas pieno perdirbimo technologijas ir modernią „Mozzarela” sūrių gamybos – pakavimo liniją, taip pat atnaujinti specializuotų pieno ir jo produktų transportavimo priemonių parką.

„Įgyvendinę ES remiamą projektą, tikimės padidinti „Modest” konkurencingumą ir veiklos efektyvumą bei išplėsti didesnės pridėtinės vertės produktų gamybą. Be to, įmonės gamybos modernizacija atvers ir naujų eksporto perspektyvų į ES šalių rinkas, į kurias iki šiol „Modest” dar nėra įžengusi”, – sakė Vilkyškių pieninės gen.direktorius Gintaras Bertašius.

Pasak jo, investicijos į modernizacijos projektą bendrovei „Modest” leis visiškai įgyvendinti ir aukštus ES aplinkosaugos, sanitarijos, higienos ir maisto kokybės reikalavimus visoje pieno perdirbimo grandinėje – nuo žaliavos surinkimo iki produkcijos pateikimo vartotojui.

Iš ES gauta parama sudarys 44 proc. visos „Modest” projekto vertės. Planuojama, kad maždaug pusę šių lėšų „Modest” skirs pagrindinio bendrovės gaminamo produkto – „Mozzarela” sūrių – gamybos linijai modernizuoti. Pasak G.Bertašiaus, tai atitinka įmonės didesnės pridėtinės vertės produktų gamybos strategiją.

80,24 proc. Širvintų rajone veikiančios UAB „Modest” akcijų bendrovė Vilkyškių pieninė įsigijo šių metų pradžioje. Audituotais duomenimis, AB Vilkyškių pieninė pajamos 2005 metais buvo 91,708 mln. litų, t.y. 22,1 proc. daugiau nei 2004-aisiais, kuomet jos siekė 75,101 mln. litų. Bendrovės grynasis pelnas pernai buvo 4,28 mln. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.