A.Sireika: nė vienam žaidėjui priekaištų neturiu

Besirengiantys pasaulio krepšinio pirmenybėms Japonijoje Lietuvos krepšinio rinktinės nariai pajūryje pradeda antrą pasiruošimo etapą.

Lietuvos rinktinė iš Druskininkų vakar persikėlė į treniruočių stovyklą Palangoje. Ten trylika ekipos kandidatų bus iki liepos vidurio, rašo dienraštis L.T.

Paskui rinktinė pradės kontrolinių varžybų ciklą. Pajūryje taip pat ims aiškėti, kuriems žaidėjams kelias į pagrindinę rinktinę bus baigtas. L.T. kalbėjosi su 51 metų rinktinės strategu Antanu Sireika.

– Rinktinė persikėlė į Palangą. Koks bus treniruočių planas pajūryje? Kas bus akcentuojama stovykloje?

– Keletą dienų krepšininkai padirbės su fizinio rengimo treneriu Aleksandru Kosausku. Akcentuosime pratimus su kamuoliais. Krepšininkai tobulins metimo techniką. Paskui pradėsime treniruotes sporto salėje.

– Ar esate patenkintas krepšininkų fizine forma?

– Visi vyrai dirba ir nė vienam rinktinės stovyklos dalyviui priekaištų neturiu. Komandoje vyrauja geras mikroklimatas ir didelis atsidavimas darbui.

– Gal aiškėja, kam teks pagrindinio rinktinės įžaidėjo pozicija?

– Rinktis bus iš ko. Dabar treniruojasi Tomas Delininkaitis, Gied­rius Gustas. Prie jų greitai turėtų prisidėti ir Artūras Jomantas. Per kontrolines rungtynes Italijoje jam buvo sumušta ranka. Atsargoje yra į Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionatą Turkijoje išvykstantis Mantas Kalnietis.

– Kokia traumuoto krepšininko Pauliaus Jankūno situacija?

– P.Jankūnas trečia diena jau treniruojasi. Viskas jam gerai.

– Kada rinktinės stovykloje pasirodys Ramūnas Šiškauskas ir Darius Songaila?

– D.Songaila prie rinktinės prisidės iškart, kai su NBA komanda pasirašys kontraktą. Manome, kad tai įvyks liepos viduryje. R.Šiškauskui leidome pailsėti. Jam buvo gana sunkus sezonas. Dar nėra aišku, kada krepšininkas pradės dirbti su komanda.

– Jūsų manymu, kurie antrosios rinktinės žaidėjai gali prisidėti prie pagrindinės rinktinės krepšininkų?

– Šiandien antroji rinktinė po turnyro Vokietijoje grįžta į Palangą. Stovykloje surengsime tarpusavio kontrolinių varžybų ciklą. Žiūrėsime, kurie krepšininkai yra pajėgūs dirbti su pirmąja šalies komanda. Reikia pamatyti, kaip jaunimas atrodo, kuo stebina ir ko dar jiems trūksta. Po tarpusavio treniruočių ir varžybų paaiškės realiausi pretendentai, kurie tęs darbą su pirmąja šalies rinktine. Palangoje žaidėjų mažės.

– Kada visiškai bus suformuota pagrindinė šalies rinktinė?

– Rugpjūčio 9 dieną. Tuomet bus paskelbtas galutinis rinktinės žaidėjų sąrašas. Paskutines kontrolines rungtynes Pietų Korėjoje su šeimininkais ir JAV mūsų komanda žais visiškai sukomplektuota.

– Ar karštis nenuvargino žaidėjų?

– Druskininkuose buvo labai geras oras. Palangoje mes dar tik pirma diena. Karšti orai koreguoja treniruočių planus. Per patį karštį krepšininkai ilsisi. Japonijoje irgi bus karšta. Prie to teks priprasti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.