Šiuolaikinės išleistuvės kainuoja brangiai

Išlaidos abiturientų išleistuvėms dažnai siekia net apie tūkstantį litų, tad kai kurie jaunuoliai teigia, kad jų tėvai pinigus šiai šventei taupo jau nuo paskutiniųjų mokslo metų pradžios.

Abiturientų išleistuvės neretai savo prabanga primena prašmatnias vestuves, nes kiekvienas stengiasi atrodyti kuo įspūdingiau ir gražiau.

Anksčiau išleistuvės buvo švenčiamos mokykloje – čia vykdavo tiek oficiali dalis, tiek ir pokylis. Dabar pastarieji dažniausiai vyksta išnuomotose patalpose – viešbučiuose, kavinėse, vilose užmiestyje ir t. t.

Kalbinti abiturientai teigė, jog tai vienam žmogui kainuoja 50-70 litų. Beveik visi akcentavo: išleistuvės jiems svarbios jau vien dėl to, kad mokyklą baigi vieną kartą gyvenime, tad nieko nuostabaus, kad ir atrodyti tą dieną jie nori ypatingai.

Šventiška abiturientų išvaizda kainuoja ypač daug. Šukuosenos kaina Klaipėdos kirpyklose svyruoja nuo 40 iki 150 litų. Beje, vaikinai taip pat eina į grožio salonus.

Merginoms dar reikia suknelės ir prie jos derančios rankinės. „Suknelę nuomosiu, prie jos gausiu papuošalus, visa tai kainuos 250 litų. Tačiau dar teks pirkti rankinę ir batelius”, – pasakojo „Vėtrungės” gimnazijos abiturientė Simona.

Ir merginos, ir vaikinai prieš išleistuves lankosi soliariume. „Noriu, kad mano kūnas būtų lyg šokoladas. Pasisiuvau gelsvą suknelę, todėl labai gražiai atrodysiu visa įrudusi”, – pasakojo „Varpo” vidurinės mokyklos mokinė Jolanta. Keli apsilankymai soliariume kainuoja apie 30 litų.

Daugelis merginų išleidžia dar mažiausiai 100 litų manikiūrui, pedikiūrui, makiažui. „Grožio salone darysiu manikiūrą bei makiažą. Noriu, kad nagus išpaišytų, blakstienas pridėtų”, – porino „Ąžuolyno” gimnazijos abiturientė Goda.

Reikia nepamiršti visas grožio procedūras užsisakyti mažiausiai prieš dvi savaites, nes paskutinę minutę tikrai nerasi vietos nei vienoje kirpykloje.

Kalbinti mokytojai skeptiškai žiūri į šį „madų šou”. Daugelis mano, kad merginos ir vaikinai per daug sureikšmina savo išvaizdą ir per mažai kreipia dėmesio į kitus svarbius dalykus susijusius su išleistuvėmis.

„Gal paskutinį kartą matai kai kuriuos savo bendramokslius, koks skirtumas, ar tavo suknelė kainavo 100 ar 500 litų. Svarbu pabendrauti, pasišokti, pasilinksminti”, – kalbėjo viena mokytoja.

Paskutiniais metais dvyliktokų laidos mieliau išleistuves švenčia be tėvų bei mokytojų, mat tai jų šventė. Nebeįdomus senovinis valsas bei nostalgiškos kalbos. Jiems svarbiausia išsipuošti ir pasiausti taip, kad išleistuvių vakaras paliktų įspūdžių visam gyvenimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.