„Pajūrio” mokyklos pedagogai žada bylinėtis

Per dvi valandas audringų debatų uostamiesčio meras, Savivaldybės valdininkai bei bado akciją surengę „Pajūrio” vidurinės mokyklos pedagogai kompromiso taip ir nerado.

Savivaldybės atstovų pastangos įtikinti pedagogus mokyklų tinklo pertvarkos būtinumu buvo bevaisės – kategoriškai nesutinkantys su „Pajūrio” mokyklos pertvarkymu iš vidurinės į pagrindinę mokytojai buvo neperkalbami. Raginimams imti stabdyti neva viso miesto švietimo bendruomenės netenkinančią reformą nepasidavė ir meras Rimantas Taraškevičius bei Švietimo skyriaus vedėja Laima Numgaudienė.

„Pajūrio” mokyklos bendruomenės atstovė, rusų kalbos mokytoja Natalija Kudriavceva po susitikimo teigė matanti tik vieną išeitį – teisybės ieškoti teismuose. „Kreipsimės į teismą, kad būtų atšauktas dėl mūsų mokyklos priimtas sprendimas”, – teigė N. Kudriavceva.

Meras R. Taraškevičius savo ruožtu sakė: „Susitarti, kai neieškoma jokių galimybių kitiems sprendimams, yra labai sunku”, – teigė miesto vadovas. „Išimtis „Pajūrio” mokyklai gal ir gali būti padaryta, bet tada tokių išimčių panorėtų daugelis mokyklų”, – pažymėjo R. Taraškevičius.

Mokykloje vykusiame susitikime pedagogai pakartojo reikalaujantys leisti toliau komplektuoti 11 klases bei vykdyti vidurinės mokyklos programą. Tuo tarpu Savivaldybės atstovai teigė, jog tokie pokyčiai yra neišvengiami dėl grėsmingai mažėjančio gimstamumo. Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Virginijos Kazakauskienės, per pastaruosius keturiolika metų rusakalbių moksleivių sumažėjo nuo 10 000 iki 5 020. Be to, V. Kazakauskienė pažymėjo, kad pernai ir užpernai „Pajūrio” mokykla pritrūko mokinio krepšelio lėšų pedagogų atlyginimams. Pedagogai į tai sakė, jog mokinių jiems netrūksta ir nepritrūks dar bent trejus metus. Mokytojai išreiškė susirūpinimą, kad visi mokiniai nesutilps į dvi per visą miestą rusiškas gimnazijas – „Aitvaro” ir „Žaliakalnio”, o valdininkų žodžiai, esą taip neatsitiks, jų neguodė. Be to, pedagogai įsitikinę, kad vaikams bus labai nepatogu iš pietinės miesto dalies važinėti tokius didelius atstumus iki naujųjų mokyklų. „Ir kodėl mes turime 96 savo vaikus atiduoti kitoms mokykloms, jei dirbame gerai?” – nepajėgė suvokti mokytojai.

Išklausęs pedagogus meras apgailestavo, kad „Pajūrio” mokyklos bendruomenė visiškai neatsižvelgia į bendrą miesto situaciją bei galimas grėsmes nesiėmus jokių veiksmų. Anot mero, mokyklų tinklo pertvarkos svarbą neseniai patvirtino ir Valstybės kontrolės valstybinio audito išvados.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.