Rytų skirstomieji tinklai įmonėms siūlys naujus mokėjimo planus

Elektros skirstymo ir tiekimo bendrovė Rytų skirstomieji tinklai (toliau – RST) įmonėms ir organizacijoms, gaunančioms elektrą iš žemos įtampos tinklų, nuo rugsėjo mėnesio siūlys rinktis naujus mokėjimo planus, kurie bus sudaryti iš dviejų dedamųjų: mokesčio už galią ir sunaudotos kilovatvalandės kainos. Gyventojams apmokėjimo už elektrą tvarka nesikeis.

„Nuosekliai siekiame subalansuoti galios panaudojimą ir siūlome vartotojams efektyviau išnaudoti turimus pajėgumus ir taupyti mažiau mokant už sunaudotos elektros energijos kiekį. Tokie mokėjimo planai jau pasiteisino pritaikius juos vartotojams gaunantiems elektrą iš vidutinės įtampos tinklų ir leidžia bendrovei tikslingiau planuoti investicijas į skirstomąjį tinklą” – pažymi RST Finansų direktorius Arvydas Zakalskis.

Iki šiol dauguma įmonių, gaunančių elektrą iš žemos įtampos tinklų, mokėjo už sunaudotos elektros kiekį, išskyrus vartotojus kurie buvo pasirinkę jau taikomą planą ir naudojo 400 kilovatų (kW) ir didesnę galią.

Elektrą iš žemos įtampos tinklų gauna daugiau nei 20 tūkst. RST vartotojų, tačiau iki šiol jie išnaudoja tik 8 proc. visų leistinųjų galių, kurios siekia apie 1800 megavatų (MW). Atskirai mokėdami už galią ir už suvartotą elektrą, vartotojai galės pasirinkti mokėjimo planą, atitinkantį jų poreikius, efektyviau išnaudoti turimus resursus. Tikimasi, kad naujieji planai padidins galios naudojimą iki 25 proc.

Šešis naujus mokėjimo planus įmonės rinksis priklausomai nuo disponuojamos galios – iki 400 kW ir daugiau kaip 400 kW. Laiku nepasirinkusiems planų ir pageidaujantiems susimažinti galią nustatytas dviejų mėnesių pereinamasis laikotarpis.

Ūkininkams, kuriems skirtingu metų laiku reikalingi skirtingi pajėgumai, numatytos išskirtinės sąlygos. Jie už galią turės mokėti tik rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais.

Bendrovės valdyba elektros energijos kainų tarifų bei jų taikymo tvarkai pritarė penktadienį. Šiuo metu tvarka yra pateikta peržiūrėti Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai.

AB Rytų skirstomieji tinklai tiekia elektros energiją 720 tūkst. klientų Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse bei dalyje Kauno ir Marijampolės apskričių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.