Spektaklis delfinariume – įgyvendinta dizainerės svajonė

Svajonės kartais pildosi netinkamu laiku, – galėtų pasakyti žinoma uostamiesčio dizainerė Sonata Žižienė. Prieš kelis mėnesius susilaukusi vaikelio, moteris neatmetė Jūrų muziejaus pasiūlymo kurti naują programą.

Praėjusį savaitgalį žiūrovai susipažino su bendru menininkų komandos ir delfinariumo trenerių darbo rezultatu – nauju vandens spektakliu-koncertu „Gelmių pasaulis”.

Reginį, kuriame dalyvauja delfinai bei Kalifornijos liūtai ir jų treneriai, kūrė dizainerė S. Žižienė, sceninio apšvietimo meistras Henrikas Žižys ir modernaus šokio grupei vadovaujanti choreografė Agnija Šeiko. Spektaklyje vokalinius kūrinius atlieka dainininkė Aistė Miknytė.

Pasak spektaklį režisavusios S. Žižienės, idėjos pagrindu tapo dar prieš dešimtmetį pradėta kurti drabužių kolekcija „Po vandeniu”. Pirmieji jos kostiumai jau buvo pripažinti – dizainerė apdovanota „Auksine adata”. Kasmet naujais modeliais papildomą kolekciją dabar sudaro apie 30 kostiumų, kurie sulaukė ir kitų apdovanojimų.

Modeliams panaudota ne tik daug blizgių, lengvai krintančių audinių, bet ir automobilių apdailai skirtų medžiagų, primenančių žvynus.

Pradėjus kurti kolekciją, dizainerei šmėstelėdavo mintis, kad būtų smagu ją parodyti delfinariume. Tad nors spektaklis kurtas sunkesnėmis sąlygomis, nes dėmesio reikėjo ir kelių mėnesių sulaukusiam kūdikiui, tačiau rezultatu – savotišku svajonės įgyvendinimu – dizainerė liko patenkinta.

Anot režisierės, delfinai, Kalifornijo liūtai, modeliai ir šokėjos vieni su kitais nekonkuruoja, o vieningai dera. Spektaklis pakankamai informatvyvus – videoprojektoriuje besikeičiantys vaizdai pristato povandeninį pasaulį.

Spektaklį žiūrovai gali pamatyti kiekvieną vasaros šeštadienio ir sekmadienio vakarą. Beje, bilietai į šį spektaklį keliais litais brangesni nei į vien tik gyvūnų pasirodymus. Suaugusiesiems bilietas kainuoja 15 litų, o vaikams – 8 litus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.