Badauti liovęsi pedagogai derėsis su meru

Klaipėdos „Pajūrio” vidurinės mokyklos pedagogai šeštadienio rytą sustabdė savo bado akciją, tačiau neatmeta galimybės ją atnaujinti.

Sprendimą dėl tolesnių savo veiksmų mokyklų tinklo pertvarkai nepritariantys mokytojai ketina priimti šiandien po susitikimo su uostamiesčio meru ir Savivaldybės administracijos atstovais.

Nuo birželio 27 dienos šalia rusakalbių mokyklos įrengtoje stovykloje badavę devyni pedagogai pakluso miesto mero Rimanto Taraškevičiaus bei juos praeitą savaitę aplankiusio Seimo nario Vaclavo Stankevičiaus raginimui liautis badavus ir sako esą pasiruošę deryboms. Apie tai švietimo darbuotojų profesinei sąjungai priklausantys pedagogai savo pareiškimu vakar informavo ne tik Savivaldybę, bet ir šalies prezidentą, premjerą, Seimo pirmininką ir švietimo ir mokslo ministrą.

Vis dėlto viena iš akcijos dalyvių rusų kalbos mokytoja Natalija Kudriavceva pripažino, jog didelių vilčių į šiandien vyksiantį susitikimą su R. Taraškevičiumi – meras pažadėjo atvykti į mokyklą – jie nededantys. „Mums atrodo, kad Savivaldybė ir toliau laikysis savo pozicijos. Ką gi – mes taip pat laikysimės savosios, – teigė N. Kudriavceva. – Jei į mūsų reikalavimus nebus atsižvelgta, ketiname arba pratęsti bado akciją, arba imtis kitų priemonių – kreiptis į teismą.”

Pedagogė pridūrė, kad prie bado akcijos norėtų prisijungti ir mokinių tėvai.

N. Kudriavcevai badaujant pakilo kraujospūdis ir medikai dar iki akcijos sustabdymo ragino ją liautis sekinus organizmą, tačiau mokytoja nepakluso. Anot pedagogės, įvairių sveikatos sutrikimų akcijos metu turėjo ir kiti jos kolegos.

„Ne vienam prireikė vaistų. Lengva tikrai nebuvo”, – sakė N. Kudriavceva, kuri patikino, kad pasižadėjimo nevalgyti tas keturias dienas sąžiningai laikėsi visi pedagogai, o stovykloje jie leisdavo ir dienas, ir naktis.

Priminsime, kad „Pajūrio” vidurinės mokyklos bendruomenė prašo palikti teisę komplektuoti vienuoliktas klases bei toliau vykdyti vidurinės mokyklos programą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.