R.Domenechas siūlo taikyti ledo ritulio taisykles

Prancūzijos rinktinės treneris Raymondas Domenechas pasiūlė, jog futbolo rungtynėse žaidėjas turi būti nedelsiant pašalintas iš aikštės, jei yra nubaudžiamas. Anot jo, tokiu atveju nebūtų rizikos būti diskvalifikuotam.

„Manau tokia sistema (pagal dabartinę sistemą, žaidėjai, gavę dvi geltonas korteles tame pačiame turnyro etape, automatiškai privalo praleisti sekančias to etapo rungtynes) yra neteisinga, ypatingai atkrintamųjų varžybų etape, kadangi tai neturi reikšmės, jei esi eliminuojamas ir sudaro sunkumų, jei žengi toliau”,- kalbėjo Prancūzijos rinktinės treneris, kurio vadovaujama komanda ketvirtadienį susitiks su Portugalija.

„Manau būtų geriau, jei nubaustas žaidėjas būtų tuoj pat laikinai diskvalifikuotas vietoj to, kad „persineštų” kortelę į kitą mačą ir grėstų pavojus gauti diskvalifikaciją.”,- savo mintį tęsė Raymondas Domenechas.

Tokia pašalinimo iš aikštės sistema egzistuoja keliose sporto šakose, tai yra regbyje, ledo ritulyje ir kt.

R.Domenechas kritikavo čempionato teisėjavimą dar anksčiau. Tuomet jis manė, jog keliuose mačuose teisėjai buvo per daug įnoringi ir keli Prancūzijos rinktinės žaidėjai buvo nubausti ginčytinose situacijose.

Šiame Pasaulio čempionate buvo parodytas kaip niekad didelis skaičius geltonų kortelių, įvyko nemažai incidentų, susijusių su teisėjavimu. Taip pat šiame čempionate buvo pasiektas naujas rekordas – parodytos 27-erios raudonos kortelės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.