Sulaikytas įtariamasis „Hermio” vagyste

Teisėsaugininkai sulaikė vyriškį, kuris įtariamas prieš pusantros savaitės iš Kauno valstybinio muzikinio teatro kiemelyje esančio fontanėlio pavogęs bronzinę skulptūrą „Hermis”. Policija tebeieško antro asmens, galėjusio prisidėti prie vagystės.

Plačiai nuskambėjusį incidentą tiriantys Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai kartu su Vilijampolės policijos nuovados pareigūnais išaiškino ir sulaikė anksčiau vienąkart teistą, niekur nedirbantį 42-ejų metų kaunietį. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Sulaikytasis kol kas savo kaltę neigia.

Tuo tarpu antrojo vagystėje dalyvavusio bendrininko pareigūnai tebeieško. Manoma, kad nusikaltimą ilgapirščiai įvykdė dviese. Juolab kad fontanėlyje įmontuota skulptūra buvo prisukta „antivandaliniais” varžtais, tačiau vagišiai juos vis tiek įveikė.

Pusšimčiu tūkstančių litų įvertintas meno kūrinys buvo surastas praėjus vos parai po jo dingimo. Skulptūrą grąžino į policiją paskambinęs vilijampoliškis, paaiškinęs, kad ją už 15 litų įsigijo iš dviejų asocialiai atrodančių asmenų, kurie mėgino meno kūrinį sudaužyti. 65-erių metų kaunietis prisipažino tik per televiziją išgirdęs, kad skulptūra yra vogta.

Neabejojama, kad ilgapirščiai mėgino maždaug 40 centimetrų aukščio bronzinį kūrinį suskaldyti į smulkesnius gabalus ir tokiu būdu parduoti kaip paprastą bronzos metalo laužą. Kai kurias smulkesnes „Hermio” dalis jiems pavyko nulaužti, o skulptūros pagrindą gerokai aptalžyti.

Kauno teisėsaugininkų teigimu, už parodytą pilietiškumą kaunietis jau tapo vienu pretendentų į Kauno miesto VPK įsteigtą apdovanojimą „Gėrio sergėtojas”, kurį šiemet, jau antrus metus iš eilės, gaus visuomenės nariai, atlikę pilietinę pareigą ir padėję policijai užkardyti nusikaltimus ar kitaip kovoti už miesto saugumą.

Skulptoriaus Juozo Ruzgo 1982-1983 metais sukurta skulptūra „Hermis”, vaizduojanti Antikos dievą, globojusį prekybą, sodelyje stovėjo jau apie dešimtmetį nuo pat 1996-ųjų, kai buvo atgaivintas iki tol neveikęs fontanas. Artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas, kurio metu ketinama surasti skulptorių, galintį restauruoti apniokotą „Hermį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.