Publika neatsispiria žavioms vilionėms

Tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje” dalyviai savaitgalį koncertavo Druskininkuose ir Kaune

Muzikos garsai ir Muzikinio teatro sodelio medžių paunksnė visą sekmadienį gundė iš miesto nepabėgusius kauniečius, kurie buvo dėmesingi ir pusiaudienį vykusiai repeticijai, ir vakariniam koncertui. Jį surengė festivalio svečias – styginis orkestras „Moravijos stygos”.

Pirmąkart Kaune viešintis jaunų muzikantų orkestras iš Brno (Čekija) griežė gražiąsias vengrų, čekų melodijas. Tačiau tikroji staigmena susirinkusiesiems buvo svečių interpretuojamos lietuvių liaudies dainos, kurių orkestruotes festivalio programai sukūrė Moravijos stygų vadovas” smuikininkas Marekas Balogas. Jaunų, temperamentingai ir jautriai grojančių muzikantų koncertu Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje” sugrįžo į miestą po viešnagės Druskininkuose.

Kurortiniame mieste liepos 1-ąją surengtame dviejų dalių koncerte „Operetė ir ne tik operetė” buvo pamaloninti ir operetės, ir miuziklo, ir operos mylėtojai. „Pamanėme, kad naudinga šiuo koncertu išbandyti šiųmetę festivalio programą ir į koncertą įtraukėme tuos kūrinius, kurie skambės prie Kauno pilies dvi dienas rengiamuose koncertuose. Žinoma, visų kūrinių atlikti negalėjome, tačiau įsitikinome, kad klausytojams tokia populiarių melodijų puokštė yra įdomi”, koncertą Druskininkuose reziumavo vienas festivalio rengėjų solistas Gediminas Maciulevičius. Druskininkų publikai skambėjo melodijos iš V.Ganelino miuziklo „Velnio nuotaka” ir A.Vėberio miuziklo „Operos fantomas”, I.Kalmano operetės „Grafaitė Marica”, Dž.Verdžio operos „Rigoletas”, daugybės kitų, klasika tapusių kūrinių.

Gaila, kad dėl ligos nedalyvavo svečias iš Italijos solistas Lučianas Mastro. Tačiau solistai Virgilijus Noreika, Gintarė Skėrytė, Danutė Dirginčiūtė, Juozas Malikonis, Rita Preikšaitė, Raimonda Tallat Kelpšaitė, Algirdas Janutas, Kęstutis Alčauskis galėjo įsitikinti, kad publika vertina jų talentą.

Liepos 5-ąją ir 6-ąją dienomis tarptautinio festivalio koncertai vyks prie Kauno pilies.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.