Troškuliui malšinti – ne visi gėrimai

Net silpnus alkoholinius gėrimus gerti viešoje vietoje įstatymas draudžia. Tad padorus žmogus karštą vasaros dieną parke ant suolelio negali gurkšnoti alaus ar sidro.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis skelbia, kad už alkoholinių gėrimų ir kitų svaigalų, pagamintų naudojant spiritą, vartojimą gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių viešajame transporte ir kitose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose yra baudžiama. Paplūdimiai taip pat laikomi vieša vieta.

Pirmą kartą pareigūnai už tai gali įspėti arba skirti baudą nuo 30 iki 50 litų. Jeigu per metus už tą patį žmogus baudžiamas antrą kartą, jam gali būti skirta bauda nuo 50 iki 100 litų. Trečią kartą įkliuvęs žmogus gali gauti baudos nuo 150 iki 300 litų.

Nors užsienyje tenka matyti žmones, gurkšnojančius iš butelių, įkištų į popierinius maišelius, mūsų įstatymas jokių išlygų nenumato. Nei paslėpti maišeliuose buteliai, nei nuplėštos jų etiketės nuo atsakomybės neišgelbės.

Tiesa, išskirtiniais atvejais įstatymas numato galimybę vartoti alkoholinius gėrimus viešumoje.

Tai leidžiama daryti lauko bei paplūdimių kavinėse. Be to, šventinių renginių metu, kai prekybininkai gauna leidimą pardavinėti gėrimus, išpilstytus į vienkartinę tarą, žmonės gali gerti renginio vietoje.

Dažniausiai taip parduodamas alus. Gerti iš stiklinės taros neleidžiama niekur.

Uostamiesčio policijos Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius sakė, kad tokios vietos yra stadionai, vasaros estrada, aikštės. Tačiau už renginio teritorijos viešai gerti alkoholinius gėrimus net ir iš vienkartinių indų neleidžiama.

Įstatymas teigia, kad alkoholiniais vadinami tie gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija sudaro nuo 1 iki 50 procentų. Tad visi bent kiek laipsnių turintys gėrimai gali būti vadinami alkoholiniais.

Nors reklama sidrą vadina jaunimo vakarėlių gėrimu, o alų – būtinu sporto varžybų atributu, šių gėrimų viešumoje gerti neleidžiama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.