Keturioliktasis bliuzo festivalis – su futbolo prieskoniu

Liepos 7-8 d. Varniuose (Telšių raj.) vyksiančiame keturioliktame tarptautiniame festivalyje „Bliuzo naktys 2006” Lūksto ežero pakrantę užlies ne tik bliuzo, bet ir futbolo dvasia – festivalio organizatoriai nusprendė atiduoti duoklę ir Pasaulio futbolo čempionato batalijomis gyvenantiems muzikos gerbėjams. Specialiai jiems bus įrengta TV arena, kurioje liepos 8 d., šeštadienį, nuo 21 val. bus transliuojamas mačas dėl trečiosios vietos.

„Kadangi savaitgaliui sinoptikai žada itin šiltus orus, tikimės, kad šiemet sulauksime rekordinio žiūrovų kiekio – laukiame atvykstant ne mažiau 6-7 tūkst. žmonių iš Lietuvos bei kitų Rytų ir Vidurio Europos šalių. Parengėme vietą net 2 tūkst. palapinių, nors per ankstesnius festivalius Lūksto ežero pakrantėje paprastai išdygdavo apie 1,2 tūkst. palapinių. „Bliuzo naktų” žiūrovai savo ruožtu išvys rekordinį dalyvių kiekį – festivalyje pasirodys net 9 šalių (JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados, Suomijos, Švedijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) bliuzo atlikėjai”, – sakė renginį organizuojančios VŠĮ „Bliuzo naktys” prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

„Bliuzo naktų 2006” dalyviai atliks ir „tradicinio” bliuzo bei rokenrolo partijas, ir šiuolaikines bliuzo interpretacijas. „Tradicinei” krypčiai atstovaus didžiausia festivalio žvaigždė – anksčiau su legendiniu B.B.King grojęs bosistas iš JAV Joe Turner (gerbėjų vadinamas tiesiog „Big Joe” – Didžiuoju Džo) su grupe „The Memphis Blues Caravan”, taip pat Dave Ellis iš Didžiosios Britanijos. Festivalyje dalyvausiantis Čikagos (JAV) gitaristas Wheatbread Johnson savo muziką vadina „šiuolaikinio gyvenimo ritmais atliekamu bliuzu”. Tarptautinis Kanados ir Lenkijos projektas Lester Kidson & „The Blues Lovers” atliks klasikinius kūrinius, persipinančius su šiuolaikinėmis interpretacijomis. Ritmenbliuzo bei soul&funk krypčiai atstovaus „U.Pasanen Band” (Suomija).

Originalia programa turėtų išsiskirti Estijos „Perpetuum Mobile”, atliksianti garsiajai amerikiečių dainininkei Tinai Turner skirtą bliuzo programą, taip pat „Blues Makers” iš Lietuvos, kartu su DJ LightMan pristatysianti modernią bliuzo programą „groove beat” ritmu. Be jų, festivalyje pasirodys bliuzo ir rokenrolo ketveriukė „The Booze Brothers” (Švedija), geriausi bliuzo atlikėjai iš Lietuvos ir Latvijos – Arina ir „Veto Bank”, „Road Band”, „Latvian Blues Band”.

Pasak „Bliuzo naktų” prodiuserio A.Barniškio-Blėkos, šiais metais ketinama pasiekti ir dar vieną – tradicinės „Bliuziasriubės” (žuvienės su „bliuzo prieskoniu”) virimo rekordą. Kol kas didžiausias išvirtas „Bliuziasriubės” kiekis siekė 1200 litrų. Šiemet „Bliuziasriubės” virimui bus parengta 100 kg žuvies, per 60 kg bulvių, 30 kg svogūnų, 15 kg morkų, daugiau nei 10 kg įvairių prieskonių.

Festivalio organizatoriai prognozuoja, kad per šiemetines „Bliuzo naktis” iš viso bus išpilstyta apie 8 tūkst. litrų „Švyturio”, kuris yra generalinis festivalio rėmėjas, alaus.

Antrąją festivalio dieną Lūksto ežero pakrantėje vyks tradicinės futbolo, krepšinio, tinklinio varžybos, ežero pakrantėje bus papildyta „Kanopų” alėja (žymiausių bliuzo muzikantų ir atlikėjų pėdų atspaudai). Naktinę padangę Lūksto ežero viduryje nušvies fejerverkų šou „Bliuzo žiburiai”.

„Tikimės, kad „Bliuzo naktys 2006” taps tikra švente bliuzo gerbėjams bei rimtas pasirengimas kitąmet įvyksiančiam jubiliejiniam 15-ajam festivaliui, kuriam bus parengta dar daugiau staigmenų. O po mėnesio tikros muzikos gerbėjų laukia dar viena fiesta gamtoje – prie Platelių ežero vyksiantis jau ketvirtasis tarptautinis „Roko naktų” festivalis, kuriame šiais metais dalyvaus ir buvęs „Uriah Heep” vokalistas John Lawton, atliksiantis specialią programą su „Rojaus tūzais”, – pažymėjo „Bliuzo naktų” prodiuseris A.Barniškis-Blėka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.