Darbo partija ragina šalies vadovą atšaukti G. Kirkilo kandidatūrą

Darbo partija ragina šalies vadovą Valdą Adamkų atšaukti Seimui pateiktą kandidato į premjerus socialdemokrato Gedimino Kirkilo kandidatūrą dėl iškilusių neaiškumų apie jo išsilavinimą, kol nebus išsiaiškinti jo aukštąjį mokslą liudijantys faktai.

„Žiniasklaidoje viešai paskelbtais G. Kirkilo biografijos faktais turi nedelsiant susidomėti teisėsauga, Valstybės saugumo departamentas, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Vyriausioji rinkimų komisija, Seimo etikos ir procedūrų komisija bei Prezidentūra. Visuomenė turi žinoti apie viešą asmenį – socialdemokratą, buvusį Seimo narį, Krašto apsaugos ministrą, o dabar – prezidento siūlomą kandidatą į premjerus Gediminą Kirkilą. Todėl kol nebus visų šį faktą tiriančių institucijų išvadų, raginame Prezidentą V. Adamkų atšaukti G. Kirkilo kandidatūrą į premjerus ir laikytis savo deklaruojamų žodžių, jog tik „nesusitepę – nesusikompromitavę” politikai turi būti Vyriausybėje,”– teigia laikinoji Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

Viešai paskelbti ir nepaneigti visuomenei faktai dėl kandidato į premjerus Krašto apsaugos ministro socialdemokrato G. Kirkilo išsilavinimo įsigijimo teisėtumo liudija apie neskaidrią jo biografiją.

Pasak Darbo partijos frakcijos seniūnės L. Graužinienės, Lietuvoje yra ne taip mažai žmonių, baigusių Vilniaus aukštąją partinę mokyklą ir šis faktas jiems trukdo siekti aukštesnių pareigų, kvalifikacijos, o kartu ir didesnio atlyginimo. Tuo tarpu G. Kirkilui toks išsilavinimas ne tik kad nesutrukdė, bet net ir atvėrė kelią siekti politinės karjeros ir pretenduoti į premjerus.

” Peršasi išvada, kad šalies vadovo pasiūlytas kandidatas į ministrus pirmininkus gali būti tik su viduriniu išsilavinimu. Be to, kyla pagrįstų įtarimų, jog socialdemokratas G.Kirkilas ir VRK pateikė melagingus savo išsilavinimo faktus kandidato į Seimo narius anketoje”,- sako laikinoji partijos pirmininkė.

Darbo partija pastebi, kad visuomenei paskelbti faktai apie G. Kirkilo išsilavinimą sukelia pagrįstas abejones, kurios nepuošia socialdemokratų partijos, jos deleguoto krašto apsaugos ministro ir prezidento V. Adamkaus pateikto šio kandidato į premjerus. Keistai atrodo ir socialdemokratų partija, pasirinkusi tylėjimą bei viešai nepareikšdama jokios pozicijos G. Kirkilo išsilavinimo atžvilgiu.

„Pasigendame socialdemokratų partijos viešo vertinimo dėl jų kolegos G. Kirkilo išsilavinimo. Reikėtų nedelsiant socdemams ne bandyti kažkaip prastumti Gedimino Kirkilo kandidatūrą į premjerus, o ir patiems išaiškinti bei įvertinti faktus, kurie bado akis „, – tvirtina L. Graužinienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.