Jau trečią kartą duris atvers Europos teisės vasaros mokykla

Š. m. liepos 5 d. Vilniaus universitete duris atvers Europos teisės vasaros mokykla. Tai jau tradicija tampantis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis projektas.

Unikalios Europos teisės vasaros mokyklos iniciatoriais jau trečius metus yra Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto J. W. Goethe bei Paryžiaus X-Nanterre universitetai. Po seniausio rytų Europoje Vilniaus universiteto arkomis susirinkę trijų Europos šalių studentai bei profesoriai diskutuos teisinėmis eurointegracijos temomis. Šiais metais bus gvildenamas specifinis klausimas: „Europos erdvė – mitas ar realybė?”.

Europos teisės vasaros mokykla truks 7 dienas. Jau pirmosios vakarą numatyta iškilminga atidarymo ceremonija Vilniaus universiteto Mažojoje Auloje. Gausi programa dalyviams žada net 3 bendrus seminarus, kurių metu bus išsamiau analizuojamos atskiros, konkrečios Europos teisės dalys. Taip pat į stovyklautojų dienotvarkes įtrauktas ir Prancūzijos-Vokietijos universiteto programos jaunųjų mokslininkų rėmimui pristatymas bei iškilmingas Prancūzijos teisės skyriaus atidarymas Vilniaus universiteto Teisės fakulteto bibliotekoje. Visos paskaitos bus skaitomos bei diskusijos vyks vokiečių ir prancūzų kalbomis.

Šiais metais organizuojama Europos teisės vasaros mokykla jau spėjo susilaukti didelio susidomėjimo: užsiregistravo 72 studentai, iš kurių 15 vokiečių, 25 prancūzai bei 32 lietuviai. Paskaitas įvairiomis teisinėmis temomis skaitys profesoriai iš Prancūzijos, Vokietijos ir Lietuvos: VU Teisės fakulteto dekanas Vytautas Nekrošius, konstitucinės teisės specialistas Egidijus Šileikis, docentai Vaidotas Vaičaitis, Vytautas Mizaras ir kt.

Šios vasaros mokyklos dalyvių taip pat lauks ir specialus priėmimas Prancūzijos Ambasadoje, kultūrinė programa, supažindinsianti su Lietuva bei jos tradicijomis. Trijų šalių jaunieji teisininkai turės galimybę pakeliauti siauruoju geležinkeliu ir pasižvalgyti po poemose apdainuotą Anykščių kraštą, jų lauks specialus priėmimas ežeringuose Molėtuose.

Visi Europos teisės vasaros mokyklos dalyviai gaus trijų aukštųjų mokyklų kartu išduotus sertifikatus. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkai jį vertina kaip svarią pagalbą ar savotišką rekomendaciją įsidarbinant.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.