Paskelbti nauji kvietimai gauti nacionalinę paramą

Lietuvos įmonės gali prašyti finansinės paramos kokybės vadybos sistemoms ir aplinkos vadybos sistemoms sertifikuoti bei verslininkų misijoms rengti ir užsienio specialistams kviestis. Ūkio ministerija paskelbė naujus kvietimus teikti paraiškas gauti nacionalinę paramą.

Pagal veiklų grupę „Kokybės vadybos sistemų ir gaminių sertifikavimo išlaidų dalinio padengimo projektai” bus iš dalies padengiamos kokybės vadybos sistemų sertifikavimo išlaidos. Paraiškas gali teikti mikro ir mažos įmonės. Joms bus kompensuojama iki 50 proc. vadybos sistemos pradinio sertifikavimo audito išlaidų, o suteikiama parama gali siekti iki 10 tūkst. litų.

Pagal grupę „Aplinkos vadybos sistemų pagal Europos Sąjungos aplinkos vadybos ir audito sistemos ir ISO 14000 reikalavimus vertinimo ir registravimo/sertifikavimo išlaidų dalinio padengimo projektai” galima teikti paraiškas aplinkos vadybos sistemų sertifikavimo pagal ISO 14000 reikalavimus išlaidoms padengti. Paraiškas gali teikti mikro ir mažos įmonės, kurioms kompensuojama iki 50 proc. vadybos sistemos pradinio sertifikavimo audito išlaidų. Suteikiama parama gali siekti iki 10 tūkst. litų.

Aplinkos vadybos ir audito sistemų vertinimo ir registravimo pagal Europos Sąjungos EMAS reikalavimus projektus gali teikti mikro, mažos ir vidutinės įmonės. Joms bus kompensuojama iki 75 proc. aplinkos vadybos ir audito sistemų vertinimo ir registravimo išlaidų.

Projektų grupėms „Verslininkų misijų organizavimo projektai” ir „Užsienio specialistų atvykimo į Lietuvoje vykstančius renginius skatinimo projektai ” planuojama skirti apie 270 tūkst. litų.

Paraiškos dėl visų projektų turi būti pateiktos iki 2006 m. spalio 10 d. 16 val. Jos priimamos, vertinamos ir atrenkamos pagal nuolatinę procedūrą.

Kvietimų teikti paraiškas dokumentacija yra paskelbta Ūkio ministerijos tinklalapyje www.ukmin.lt/pramone_ir_verslas/ bei bus paskelbta Lietuvos verslo paramos agentūros tinklalapyje www.lvpa.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.