Apžvalga: Vokietija – Argentina

Pirmajame Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje susitinka vienos iš gražiausią žaidimą turnyre iki šiol demonstravusios rinktinės – turnyro šeimininkė Vokietija ir viena iš favoričių Argentina. Nei vokiečiai nei argentiniečiai kol kas nėra patyrę pralaimėjimo kartėlio, tačiau penktadienį vienai komandai teks baigti savo pasirodymą pralaimėjus vos kartą.

Berlynas – „Olympiastadion” stadionas

Vokietija – Argentina

Rungtynių pradžia: 18:00 (Lietuvos laiku)

Teisėjas: Lubošas Michelis (Slovakia)

Tarpusavio rungtynės

Vokietija susitiko su Argentina 16-oje rungtynių. Penkis mačus laimėjo čempionato šeimininkai, septynis – Pietų Amerikos atstovai. Ketverios rungtynės baigėsi lygiosiomis. Pasaulio čempionatuose šios rinktinės žaidė keturis kartus – 1966, 1986 ir 1990 metais, pastaruosius du kartus ekipos susitiko ir turnyro finale. Dvi pergalės vokiečių sąskaitoje ir viena – Argentinos. Kartą rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Paskutinis šių komandų susitikimas buvo praėjusiais metais, Konfederacijų Taurės varžybose. Tos rungtynės baigėsi rezultatu 2-2. Vokietijos rinktinėje pasižymėjo Kevinas Kuranyi ir Geraldas Asamoah, argentiniečių gretose įvarčius mušė Juanas Romanas Riquelme bei Estabanas Cambiasso.

Faktai apie komandas

Vokietija

Vokietija Pasaulio čempionato finalus pasiekė septynis kartus iš 16. Taurė laimėta tris kartus – 1954, 1974, 1990 metais. Po 1954 metų pergalės, vokiečiai tik tris kartus buvo eliminuoti prieš pusfinalius. Visus kartus juos įveikė komandos iš Rytų Europos.

Vokietija laimėjo 7 iš paskutiniųjų 8 savo rungtynių, įskaitant pergales šiame čempionate ir tris kartus išlaikė „sausus” vartus. Pasaulio čempionatuose, vokiečiai daugiausiai yra laimėję 5 rungtynes iš eilės.

Argentina

Argentina geriausiai Pasaulio čempionatuose pasirodė 1978 ir 1986 metais, kuomet jie tapo čempionais. Ketvirtfinalyje argentiniečiai iškrito du kartus – 1966 ir 1998 metais.
Jau penkerias Pasaulio čempionato rungtynes iš eilės argentiniečiai baigia nenugalėti. Jiems trūksta tik dvejų nepralaimėtų rungtynių iki jų visų laikų rekordo – 7 rungtynių.

Nuomonės

Du kartus Pasaulio čempionais tapę argentiniečiai šio trofėjaus neiškovojo nuo 1986 metų ir šį kartą stengsis triumfuoti čempionate. Prieš rungtynes su vokiečiais Jose Pekermanas, Argentinos strategas, buvo įsitikinęs savo komandos pergale.

„Ši rinktinė turi čempionais tapusios rinktinės savybių. Žaidimu, pozicijomis kurias užėmame, norime tęsti istoriją. Kiekviename iš jų yra truputis tos istorijos” – apie savo žaidėjus šnekėjo Pekermanas. – „Noriu pabrėžti, kad čia Vokietijoje esame labai laimingi ir mėgaujamės Pasaulio čempionatu, o tai reiškia, kad gerbiame turnyro šeimininkus.”

Argentinos rinktinės treneris taip pat gyrė Jurgeną Klinsmanną, ketvirtfinalio varžovų trenerį.

„Klinsmannui treniruojant komandą Vokietija nuveikė labai gerų dalykų – tai yra daugelio žaidėjų atjauninimas bei atakuojantis stilius, kuris jiems padeda sužaisti puikias rungtynes. Tą patį galima pasakyti ir apie Argentiną, kuri visada eina tam, kad žaistų. Teisybė bus atskleista aikštelėje.” – kalbėjo strategas.

Tuo tarpu ekipos puolėjas Carlosas Tevezas pareiškė, kad Vokietija norint įveikti argentiniečius turės gerokai labiau pasistengti: „Norėdami mus nugalėti jie turės parodyti daugiau nei iki šiol padarė. Jie žino, kad jei leis mums žaisti, sukelsime jiems daug problemų.”

Pasak C.Tevezo, jų žaidimo stiliaus neįtakos vokiečių sirgaliai: „Mėgstu žaisti žiūrovams esant nusiteikus prieš mane, mes, argentiniečiai, esame įpratę tai daryti. Didingi žaidėjai ir didingos komandos atsiskleidžia sunkiuose mačuose. Jei tai būtų grumtynės, mes be abejo pralaimėtume, tačiau jei žaisime savo žaidimą perdavimais į kojas, turėsime gerų galimybių žengti toliau. Jie yra gana aukšti, tad žaisti aukštais perdavimais Argentinai nėra tinkamas variantas.”

Tuo tarpu vokiečių treneris Jurgenas Klinsmannas perspėjo, kad jo komanda prieš varžovus iš Argentinos žais aršiai ir pažadėjo vyrišką kovą. Keturios pergalės turnyre pakėlė vokiečių nuotaiką ir suteikė daug pasitikėjimo savimi prieš ketvirtfinalį.

„Esame pasiruošę didžiuliai kovai ir ją laimėti. Į rungtynes eisime pilni agresijos ir užsidegimo, o jau tada žiūrėsime, kaip reaguos Argentina”, – ryžtingai šnekėjo vokiečių treneris.

„Abi šalys turi didelių tikslų. Žinome, kad norėdami laimėti turime žaisti iki savo galimybių ribų ir esame pasirengę tai padaryti. Žaisti prieš Argentiną – vieną geriausių komandų pasaulyje, yra ypatinga. Į rungtynes žygiuosime pilni optimizmo ir energijos. Nesakyčiau, kad pernelyg pasitikime savimi, tiesiog turime daug pasitikėjimo savo jėgomis. Iš to ką aš mačiau šiame turnyre iš kitų komandų, galiu pasakyti, kad neturime ko slėpti.” –įsitikinęs vokiečių treneris.

Nors Argentinos lyderiu ir žaidimo „varikliu” yra laikomas saugas Juanas Romanas Riquelme, ekipos atraminis Torstenas Fringsas pareiškė, kad jo asmeniškai ginti niekas nesiruošia: „Negalime padaryti klaidos susitelkdami ties vienu žaidėju, nes Argentina turi daug žaidėjų, galinčių nulemti rungtynes. Neįsivaizduoju savęs 90 minučių bėgiojančio paskui Riquelme.”

„Nebijome nieko. Argentina yra aukščiausio lygio komanda ir nusipelno mūsų pagarbos, tačiau tikime, kad galime juos nugalėti ir pasiekti pusfinalį”, – nukirto vokiečių kapitonas Michaelis Ballackas.

Traumuoti žaidėjai ir strategija

Vokietija: Michaelis Ballackas ir Miroslavas Klose praleido antradienio treniruotes, tačiau grįžo į rikiuotę jau trečiadienį ir rungtynėse žais. Tai reiškia, kad Jurgenas Klinsmannas turės prabangą pasirinkti tą pačią vienuolikę, kuri aštuntfinalyje nugalėjo Švediją.

Tiesa sakant, per visą čempionatą vokiečių treneris atliko vos du eitimus – atidarymo rungtynėse prieš Kosta Riką traumuotą M.Ballacką pakeitė Timas Borowskis, o paskutiniame grupės mače prieš Ekvadorą Christopho Metzelderio vietą gynyboje užėmė Robertas Huthas.

Argentinietis Luisas Gonzalezas atsigavo po kirkšnies traumos ir turėtų žaisti dešiniojo saugo pozicijoje – tai argentiniečiams suteiks daugiau galimybių puolant, tačiau labiau gynybinio plano Estebanas Cambiasso liks ant atsarginių suolelio.

Neaišku ar spės pasveikti vidurio gynėjas Nicolas Burdisso, kurį gali pakeisti Gabrielis Heinze, o vietoje Lionelio Scaloni dešiniame gynybos krašte rungtynes pradėti turėtų Leandro Cufre. Taigi tokios sudėties Argentinos gynybos linija šiame čempionate kartu turės rungtyniauti pirmą kartą.

Ko galima tikėtis rungtynėse

Ketvirtfinalio susitikime, kuriame žais dvi gražų atakuojantį futbolą propaguojančios rinktinės, galime tikėtis puikaus futbolo spektaklio. Abiejų rinktinių žaidėjai užima pirmąsias vietas rezultatyviausiųjų sąrašuose, todėl, be jokios abejonės, ir šiose rungtynėse jie stengsis papildyti savo įvarčių kraičius. Visi su nekantrumu laukiantys šios dvikovos neturėtų būti nuvilti. Tiek Vokietija, tiek Argentina yra turnyro favoritės kurioms iškristi ketvirtfinalyje būtų didelė nesėkmė, tad kova aikštėje virs atkakli ir abi rinktinės parodys viską ką sugeba.

Numanomos startinės sudėtys:

Vokietija(4-4-2): Lehmann; Friedrich, Metzelder, Mertsacker, Lahm; Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger; Podolski, Klose.

Argentina(4-4-2): Abbondanzieri; Cufre, Ayala, Heinze, Sorin; Gonzalez, Mascherano, Riquelme, Rodriguez; Saviola, Crespo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.