Socialdemokratai sieks dominuoti būsimojoje Vyriausybėje

Nors pasyvią paramą socialdemokratų kandidatui į premjerus Gediminui Kirkilui žadantys konservatoriai spaudžia kandidatą į premjerus įvardyti būsimo ministrų kabineto sudėtį, šis apie tai kalbėti kol kas vengė.

Ketvirtadienį dar nebuvo aišku, kaip Vyriausybę sudarysiančios keturios partijos pasidalys ministrų portfelius, bet neabejojama, kad postų sieks visos. Jų apetitas nuolatos didėja.

Pavyzdžiui, Pilietinės demokratijos frakcija gali pareikalauti, kad ministrų postai būtų dalijami griežtai pagal frakcijų dydį. Tokiu atveju ši partija galėtų pretenduoti net į keturis postus.

Neoficialiomis žiniomis, socialdemokratai ministrų kabinete sieks dominuoti. G.Kirkilas norėtų, kad čia būtų bent 6 jo partijos atstovai.

Svarstoma, jog socialdemokratai sieks išsaugoti finansų, susisiekimo, aplinkos, švietimo ir mokslo ministrų portfelius. Taip pat ši partija esą pretenduoja į Darbo partijos kontroliuotas Ūkio bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijas. Pastarajai vadovautų buvusi socialliberalė Vilija Blinkevičiūtė.

Neatmetama, kad, tarkime, laikinasis finansų ministras Zigmantas Balčytis gali pretenduoti į ūkio ministrus, o Finansų ministerijai vadovaus Algirdas Butkevičius.

Manoma, kad valstiečiai liaudininkai sieks, jog žemės ūkio ministrė liktų Kazimira Prunskienė. Ši partija taikosi ir į užsienio reikalų ministrus. Socialdemokratai aiškina, kad jiems būtų priimtina valstiečių liaudininkų jau anksčiau į šį postą siūlyto ambasadoriaus Petro Vaitiekūno kandidatūra.

Kultūros, vidaus reikalų, teisingumo ir sveikatos apsaugos ministrų postus greičiausiai dalysis Pilietinės demokratijos partija bei Liberalų ir centro sąjunga.

Tačiau gali būti, kad į sveikatos apsaugos ministrus vėl taikytis dukart šiame poste jau buvęs Socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.