Domeikavos poilsio parke iškils „Žalgirio” kotedžai

Kauno rajono taryba žada atsižvelgti į gyventojų pageidavimus dėl teritorijos užstatymo

Vakar Kauno rajono taryba pritarė viešosios įstaigos (VĮ) „Domeikavos poilsio parkas” steigimui kartu su UAB „Sabonio krepšinio agentūra”. Naujoji įstaiga rūpinsis parko įrengimu ir kotedžų „Žalgirio” krepšininkams statyba.

Savivaldybės lėšų nereikėtų

VĮ parką turėtų įrengti pagal rajono Savivaldybės užsakytą ir 2002 metais architekto Gedimino Bulovo parengtą projektą. Savivaldybė ketverius metus nerado galimybių savo lėšomis įgyvendinti šią idėją. Bendra statybos kaina, apskaičiuota 2002 metų sausio kainomis, buvo 3,793 mln. litų, dabar ji būtų daug didesnė.

„Savivaldybė artimiausiais metais negalėtų įgyvendinti šio projekto viena. UAB „Sabonio krepšinio agentūra” įsipareigoja, neprašydama iš Savivaldybės papildomų lėšų, įrengti Domeikavos poilsio parką, rūpintis jo priežiūra ir eksploatacija”, – sakė Teisės skyriaus vedėja Adriana Cicėnienė.

„Sabonio krepšinio agentūros” įnašas į steigiamą viešąją įstaigą bus 200 tūkstančių, o Savivaldybės – 150 tūkstančių litų. Savivaldybei papildomų lėšų nereikės, nes bus užskaitytas po Kauno rajono savivaldybės akcijų pirkimo-pardavimo sutarties su VĮ „Kauno „Žalgirio” rėmėjas” nutraukimo atgautas įnašas už nupirktas akcijas. Naujajai VĮ atstovaus „Sabonio krepšinio agentūros” direktorius, 26 metų Gytis Jaliniauskas.

Nenori prarasti gražių vaizdų

A.Cicėnienė sakė, kad Savivaldybė ieškojo partnerių, kurie padėtų įgyvendinti projektą. „Sabonio krepšinio agentūra” pati įrengtų parką, jame pastatytų kotedžus, kuriuose gyventų laikinai į Kauną žaisti atvykę krepšininkai. Klausimas buvo du kartus svarstytas su Domeikavos bendruomene, su ja pavyko susitarti dėl projekto įgyvendinimo. Kol kas negalima pasakyti, kur stovės pastatai, amfiteatras. Taryba turės priimti atskirą sprendimą, kuriame numatys parko statinių išdėstymą. Gyventojai pageidauja, kad būtų išlaikyta neužstatyta apžvalgos aikštelė, todėl bus statoma kitoje vietoje”, – tikino A.Cicėnienė.

Beje, preliminarioje vizijoje buvo numatyta, kad būsimieji kotedžai būtų pastatyti šalia šlaito, nuo kurio atsiveria puikus panoraminis vaizdas. Tarybos nariai nuogąstavo, kad VĮ palikta galimybė pačiai keisti parko projektą. A.Cicėnienė pažymėjo, kad detalusis planas bus rengiamas pagal Savivaldybės išduotas sąlygas. „Savivaldybė turės teisę netvirtinti detalųjį planą, ir jokios statybos neprasidės”, – teigė ir mero pavaduotojas Artūras Orlauskas.

Įtikinėjo ir A.Sabonis

Prieš dvejus metus Kauno rajono taryba Domeikavos parkui priskyrė 5,6 hektaro teritoriją. Parko projektas parengtas už ES fondų lėšas.

Domeikavos parkui priskirtame sklype „Žalgirio” atstovai sakė norį pastatyti kotedžus krepšininkams, o likusioje dalyje įrengti krepšinio aikštelę, parko takus ir sutvarkyti aplinką. Tačiau kai kurie domeikaviečiai mano, kad čia bus įkurtas uždaro tipo kotedžų kvartalėlis.

Pernai su gyventojais buvo susitikęs Arvydas Sabonis. Jis sakė esąs įsitikinęs, kad būtų galima suderinti ir klubo, ir gyventojų interesus. Anot jo, klubas ieškojo vietos, kur galėtų įkurti „Žalgirio” sporto bazę.

„Tai būtų vieta, kur mūsų žaidėjai galėtų gyventi, kur vyktų vasaros stovyklos. Per pokalbius su Kauno rajono atstovais ir paaiškėjo apie Domeikavoje ketinamą kurti parką. Galbūt jame atsirastų vietos ir mums?” – tuomet sakė A.Sabonis.

Seimo narys aiškinsis

Domeikavoje gyvenantis Seimo narys Donatas Jankauskas „Kauno dienai” sakė, kad susipažins su priimtais Tarybos sprendimais ir tik tada įvertins, ar atsižvelgta į gyventojų interesus.

„Su gyventojais surengti keli susitikimai, tačiau jie tikrai nebuvo supažindinti su Tarybos sprendimų projektais”, – sakė parlamentaras.

„Ten yra viena gražiausių Kauno rajono vietų. Tikrai neleisime, kad šį puikų vaizdą užstotų namai”, – „Kauno dienai” teigė Urbanistikos skyriaus vedėjas Feliksas Jackevičius.

Jis stebėjosi, kad daug metų turtuoliai šios vietos neaptiko. „Galiausiai „Žalgiris” pastebėjo. Tokio žmogaus, kuris sumanytų užstoti šį vaizdą, negalėčiau vadinti architektu. Taip neįvyks”, – sakė F.Jackevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.