Patarimai išsirengusiems žvejoti

Meškeriotojams nuolat iškyla įvairių klausimų ir nesusipratimų dėl leidimų žvejoti. Pagal Aplinkos ministerijos išleistus aktus ir nurodymus parengti patarimai žvejams.

Teigiama, kad visuose valstybiniuose vandens telkiniuose žvejoti be mėgėjiškos žūklės leidimų gali vaikai iki 16 metų ir pensininkai. Jie privalo turėti tai patvirtinančius dokumentus.

Nemokamai valstybiniuose vandens telkiniuose gali meškerioti ir neįgalieji bei jų šeimos nariai. Tačiau jų žemės ar miško sklypas turi ribotis su valstybiniu vandens telkiniu.

Visiems kitiems žvejoti mėgėjiškos žūklės įrankiais reikalingi leidimai.

Juos galima įsigyti regionų aplinkos apsaugos departamentų ir valstybinių parkų direkcijose.

Leidimą išduoda bet kuris regiono aplinkos apsaugos departamentas, taip pat sutartis dėl leidimų platinimo sudariusios įmonės.

Privačiame vandens telkinyje mėgėjiškos žūklės leidimus išduoda savininkas. Jo pageidavimu tai gali padaryti ir regionų aplinkos apsaugos departamentai.

Tokia pat leidimų platinimo tvarka yra ir norint pameškerioti verslinei žvejybai išnuomotame vandens telkinyje.

Aplinkos ministerija paskelbė mėgėjiškos žūklės leidimų kainas.

Žūklės leidimai išduodami taikant neįgaliesiems ne mažesnę kaip 50 procentų nuolaidą visuose vandens telkiniuose. Tokia nuolaida suteikiama ir kaimiečiams, gyvenantiems ne toliau kaip už kilometro nuo vandens telkinio.

Neišnuomotuose vandens telkiniuose be nuolaidos leidimai metams kainuoja 11 litų, mėnesiui – 3 litai, vienkartinis (parai) – litą.

Meškeriotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad privačiuose, išnuomotuose ir vandens telkiniuose, leidimo kaina negali būti du kartus didesnė nei valstybiniuose.

Metams leidimas gali kainuoti ne daugiau kaip 22, mėnesiui – 6, vienkartinis (parai) – 2 litus.

Mėgėjiškos žūklės leidimus parduodančios įmonės platinimo išlaidoms padengti gali imti papildomą mokestį už paslaugą. Jis neturi viršyti 20 procentų nustatytos valstybės rinkliavos už atitinkamą laikotarpį galiojančio leidimo išdavimą.

Mėgėjiškos žūklės leidimus išduodančios Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos už platinimą papildomo mokesčio neima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Patarimai išsirengusiems žvejoti"

  1. tipas

    na va,turesiu progos apsilankyti aplinkosaugoje.. paziuresiu kaip viduje dirba,parodysiu savo nama pro ju langus..dar ne viskas,parodysiu kaip musu bendras kiemas atrodo – nepriziuretas.. o,kodel reikia moketi uz zuvi?as suprantu,kad reikia,bet nesuprantu koks eserys duokle renka….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.