„Žalgiris” pakvietė suomį

H.Motola tapo trečiuoju Lietuvos krepšinio vicečempionų klubo naujoku

Kauno „Žalgirio” gretas papildė dar vienas legionierius – ateinantį sezoną Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionų komandai atstovaus suomis Hanas Motola.

Su 29-erių metų 211 cm ūgio sunkiojo krašto puolėjo arba vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiu krepšininku Kauno klubas pasirašė vienų metų sutartį.

H.Motola gerai pažįstamas žalgiriečiams – jis buvo atvykęs į Kauną su italų Bolonijos „Skipper” ir Pezaro „Scavolini” komandomis žaisti Eurolygos mačų.

Ledo ritulio šalies pilietis savo karjerą krepšinio aikštelėje pradėjo 1994 m. Helsinkio NMKY ekipoje ir iškart buvo pripažintas geriausiu nacionalinio čempionato naujoku, o 1997, 1998 ir 1999 m. – geriausiuoju Suomijos krepšininku.

2000-aisiais H.Motolą pakvietė NBA klubas „Atlanta Hawks”. Pirmąjį sezoną per rungtynes jis pelnė vidutiniškai 4,4 taško ir atkovojo 2,4 kamuolio, antrąjį – atitinkamai 4,8 ir 3,3. 2002 m. suomis tapo Vitorijos „TAU Ceramica” (Ispanija) ekipos nariu, o 2003-2005 m. žaidė Italijos komandose.

Praėjusį sezoną puolėjas su Maskvos „Dinamo” (Rusija) iškovojo ULEB taurę.

Rusijos superlygos čempionate jis pelnė vid. 7,9 taško (dvitaškių taiklumas – 46 proc., tritaškių – 34 proc., baudų metimų – 81 proc.) ir atkovojo vid. 3,5 kamuolio. ULEB taurės turnyre jis pelnė vid. 6,4 taško ir atkovojo vid. 3 kamuolius.

Šiuo metu Suomijos krepšininkas ilsėjosi Vokietijoje, kur stebėjo pasaulio futbolo čempionato susitikimus.

Neseniai Kauno klubas pasirašė sutartis su 24-erių metų 185 cm ūgio įžaidėju iš Kroatijos Marku Popovičiumi ir 31-erių metų 200 cm ūgio brazilu Marselu Mačadu, galinčiu žaisti atakuojančiojo gynėjo arba lengvojo krašto pozicijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.