„Lietuviai vasarą moka išprotėti”

Nuo kitos savaitės Palangoje, klube „Ramybė”, įsikursiantis argentinietis Federikas Manzanares (Federico Manzanares) visą vasarą linksmins poilsiautojus ir mokys juos šokti tradicinius Lotynų Amerikos šokius.

Praeitą savaitgalį drauge su kitais muzikantais Federikas „Ramybėje” pristatė pirmąjį Lotynų Amerikos ir Ispanijos ritmų projektą „Gatos Locos”. Prieš pasirodymą svečias mielai pasidalino mintimis apie lietuvišką vasarą, Palangą ir muziką.

Federikai, ar tau patinka lietuviška vasara?

Taip, be abejo, man patinka lietuviška vasara, nes galiu ją šiek tiek kitaip įvertinti negu gyvendamas Pietų Amerikoje. Čia vasaros lauki visus metus. Ir kai ji ateina – vertini ją labiau negu ten, kur nuolat labai šilta.

Labai gražu, kad lietuviai, sulaukę vasaros, eina iš proto. Tai yra gerai! Išprotėti kartais reikia. Sakyčiau, lietuviai vasarą moka išprotėti geriau negu pietiečiai.

Kaip atsidūrei Palangoje?

Išprotėjau ir atsidūriau čia. Gyvenu Vilniuje jau trejus metus. Prieš tai 23-ejus savo gyvenimo metus praleidau Buenos Airių mieste, Argentinoje.

Pirmą kartą būsiu Palangoje visą vasarą ir bendrausiu su žmonėmis. Noriu padėti žmonėms pajusti iš proto vedantį atsipalaidavimą.

Ką manai apie Palangos pramogas? Kas pačiam patinka ir ko trūksta?

Manau, kad Palangoje gali būti gera visiems, tik reikia pasirinkti ir tinkamai planuoti dieną ir vakarą. Svarbu žinoti, ko tu nori arba ko tavo moteris ir vaikai nori, arba ko kieno nors kito moteris nori.

Jei nori triukšmo, cepelinų, žaidimų ir atlikėjų pagal fonogramą vienu metu – gali eiti pasivaikščioti į Basanavičiaus gatvę.

Jei ieškai jausmų, nori atsipalaiduoti, pasiklausyti geros muzikos, pamatyti gerą spektaklį… Tokios vietos teks ilgiau ieškoti. Trūksta būtent šių dalykų, geros gyvos muzikos dieną ir naktį, vietos, kur tave įvertintų kaip žmogų, o ne kaip laikiną klientą.

Papasakok apie „social dance”, kurio mokysi poilsiautojus, idėją…

Lotynų Amerikoje žmonės į gyvenimą žiūri labai paprastai. Tai atsipalaidavusių žmonių karalystė. Šokis ir yra atsipalaidavimas, jis turi būti linksmas, gražus, paprastas ir, svarbiausia, turi būti visiems prieinamas.

Socialiniai šokiai, tokie kaip salsa (merenge, bachata, cumbia, samba, tango, rueda de casino, rumba cubana ir t.t.), padeda žmonėms bendrauti, susipažinti, jausti, juoktis, kartais net ir tuoktis.

Gitara, daina, šokis? Tau tai gyvenimo būdas ar profesija?

Jei nori išreikšti save, klausytis kitų, išmokti ir jausti naujus dalykus, priversti žmogų nusišypsoti – dainos, šokiai ir muzika tampa įrankiais. Man šie įrankiai – kaip peilis ir šakutė prie gero, sultingo, ant žarijų keptos mėsos gabalo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.