Pasisemti dvidešimt pirmojo amžiaus gyvybės eleksyro – į Druskininkus!

Druskininkuose nuo šiol trykš ne tik mineralinių vandenų, bet ir gyvybės eleksyro šaltiniai! Ozono, dar vadinamo dvidešimt pirmojo amžiaus gyvybės eleksyru, gydomosiomis savybėmis nuo šios savaitės jau galės naudotis kurorto gyventojai ir svečiai – liepos 3 d. sanatorijos „Dainava” patalpose atidaromas Vilniuje prieš ketverius metus veiklą pradėjusio medicinos centro „Mirameda” filialas.

Pasak medikų, širdies ir kraujagyslių ligų gydymo bei reabilitacijos srityse besispecializuojantis centras „Dainava” ozonoterapijos kabinetui pasirinktas ne atsitiktinai. „Triatomis deguonis ozonas – pirmoji pagalba „šlubuojančiai” širdžiai. Jis ne tik aprūpina kraują papildoma deguonies doze, bet ir „atjaunina” pačią kraujagyslių sistemą. Tyrimai rodo, jog įprastą širdies ir kraugyslių ligų gydymą derinant su ozonoterapija, pasiekiami kur kas efektyvesni rezultatai, priklausomai nuo ligos eigos ir paciento būklės”, – sako medicinos centro „Mirameda” gydytojas ozonoterapeutas Robertas Skalskis.

Ozonoterapija, Vakaruose jau prieš keletą dešimtmečių įsitvirtinęs gydymo metodas, į Lietuvą atkeliavo palyginti neseniai, tačiau – sėkmingai. Per kelerius veiklos metus medicinos cntre „Mirameda” pasiekta gerų rezultatų padedant sergantiems tokiomis sudėtingomis lėtinėmis ligomis kaip išsėtinė sklerozė, bronchinė astma, širdies išeminė liga ir kiti kraujotakos sutrikimai. Ozonoterapija taikoma ne tik esant širdies-kraujagyslių ligoms, bet ir infekciniams susirgimams, sąnarių ligoms, taipogi infekuotoms, sunkiai gyjančioms žaizdoms, grybeliniams odos susirgimams, kitokiems pažeidimams.

„Ozonas nėra panacėja – vaistas nuo visų ligų – tačiau daugelį jų, jei ne išgydyti, tai, gerinant bendrą organizmo būklę, palengvinti gali. Ozonas ne tik pasižymi baktericidinėmis bei virusostatinėmis savybėmis, bet ir natūraliai skatina organizme savaime vykstančius, tačiau su amžiumi lėtėjančius procesus, atstato pažeistą imunitetą. Kalbant paprasčiau, daugelis medicinoje taikomų priemonių gydo ne žmogaus organizmą, o pačią ligą. Tuo tarpu ozonas atstato pažeistą organizmo sistemų pusiausvyrą, taip priversdamas ligą trauktis”, – sako gydytojas R.Skalskis.

Medicinoje ozonas naudojamas beveik šimtmetį – Pirmojo pasaulinio karo metu kaip antiseptinę priemonę jį išbandė vokiečiai. Iš pradžių ozonas naudotas išoriniam gydymui – ozonu buvo apdorojamos ilgai negyjančios žaizdos, gangrenuotа odа, grybelinių susirgimų pažeistos sritys. Kiek vėliau ozono mišiniai pradėti taikyti ir vidiniam gydymui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.